Sandanski1.com

Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност? Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност?

Училищата ще станат канал за разпространение на COVID-19 към рисковите групи

БЛС: Твърденията на някои колеги-лекари за COVID-19 са обидни и лишени от професионална колегиалност

Близо 1800 училища в страната са в грипна ваканция

30 Jan 2020 :: Sandanski1.com

Срочните оценки на учениците може да бъдат оформени и в първите дни от втория срок

В 22 области на страната е обявена грипна ваканция. Това съобщи пред журналисти в парламента министърът на образованието Красимир Вълчев.

Занятия не се провеждат в 1800 училища в страната.

Учителите ще могат да оформят оценките на учениците и в първите дни на втория учебен срок, обясни министърът. Грипната ваканция в голяма част от страната ще продължи най-късно до следващата сряда - 5-ти февруари, посочи Вълчев:
"Тази седмица е пикът. Следващата седмица ще продължи, в повечето области, до сряда. Учителите на много места са оформили срочните оценки, но има възможност да го направят през първите дни на втория учебен срок - да оформят оценките, с решение на педагогическия съвет. Надявам се, че ще успеят да преструктурират материала."

От днес до 7 февруари в грипна ваканция излизат учениците в област Стара Загора.

Епидемия е обявена в и Търговищка област. Пациентите с дихателни инфекции са достигнали 260 на 10 000 души. Грипът е засегнал основно децата от градините и училищата. Със заповед на началника на РУО- Търговище от 31 януари до 7 февруари в грипна ваканция излизат всички училища. Временно спира работата на детските и женските консултации, отменят се и плановите операции в лечебните заведения в областта.

Епидемия е обявена и в цялата Плевенска област. Учебните занятия се прекратяват от утре до 7 февруари.

С два дни ще бъде удължена грипната ваканцията в Хасково, Димитровград и Харманли, решиха кметовете на тези градове. Учениците трябва да бъдат в класните стаи на 6 февруари, защото 5-и февруари е неучебен заради срочната ваканция. Очаква се утре кметовете на останалите общини в Хасковска област също да издадат заповеди за удължаване на грипната ваканция.

Частично преустановени са занятията в отделни училища в областите Кюстендил, Добрич и Ловеч.

Тридневна грипна ваканция обявиха за учениците от Община Разград. Заради големия брой болни с грип и остри респираторни заболявания, днес кметът Денчо Бояджиев издаде заповед да бъдат обявени за неучебни дните - 31 януари, 3 и 4 февруари.

В област Кюстендил не учат 26 училища, в област Добрич - 37, в Ловеч - 7, и едно в област Разград.

Няма занимания и в две детски градини в село Сушево и Завет, Разградско.

От днес се възстановяват учебните занятия в област Монтана.

Продължава да има учебни часове в областите Плевен, Русе, Търговище и Шумен.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041