Sandanski1.com

В Археологически музей се състоя първата среща на клуб „Приятели на историята“ В Археологически музей се състоя първата среща на клуб „Приятели на историята“

I OU Св. Климент Охридски - град Сандански, приключва изпълнението на проект за 1 млн. лв. I OU "Св. Климент Охридски" - град Сандански, приключва изпълнението на проект за 1 млн. лв.

20 години Прицърковно училище 20 години Прицърковно училище "Свети благоверен Цар Петър Български", при храм "Свети Георги", град Сандански. Концерт-спектакъл

Общините искат промени в начина за изчисляване на местните данъци

04 Feb 2020 :: Sandanski1.com

...

Да се промени начинът за изчисляване на местните данъци, а не да се повишават налозите и общините да получават 2 процента от подоходния данък. За това настоява Националното сдружение на общините. На среща във Велико Търново беше обсъдено предложението общините, постигнали над 85% събираемост на местните данъци и такси, да получават от държавата част от постъпленията от "плоския" данък.

Кметовете на 36 общини в Северна България посочиха, че не работи изравнителният механизъм, по който държавата финансово подпомага малките общини. Националното сдружение на общините настоява пред финансовото министерство общините с добра събираемост на местните данъци да получават 2% от подоходния данък, с които да финансират местни дейности, за които сега нямат възможности, поясни кметът на Велико Търново и председател на Сдружението Даниел Панов: "За райони, за които не можем да кандидатстваме по програмата за селските райони, могат тези средства да се отделят за селата".

Общините настояват и за промяна в обхвата на патентния данък и за въвеждане на местен данък върху земеделските земи.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041