Sandanski1.com

Д-р Ангел Кунчев: Намалете максимално контактите - и семейни, и професионални Д-р Ангел Кунчев: Намалете максимално контактите - и семейни, и професионални

Христо Ристосков: Ей, хора! Седете си на задниците, у дома! Това не е шега! Христо Ристосков: Ей, хора! Седете си на задниците, у дома! Това не е шега!

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

В Археологически музей се състоя първата среща на клуб „Приятели на историята“ В Археологически музей се състоя първата среща на клуб „Приятели на историята“

05 Feb 2020 :: Sandanski1.com

Занапред занятията на клуба ще се провеждат веднъж месечно и ще бъдат водени от гост-лектори

Сандански. Днес се състоя първата среща на клуб „Приятели на историята“, организиран от Археологически музей. Клубът обединява ученици от IX, X и XI клас, които имат интерес към историята.

Срещите ще позволят на учениците не само да разширят своите познания по история, но и да се научат да интерпретират новата информация, да търсят сами извори на информация, да боравят с нея, да правят паралели между миналото и съвременния свят.

Младежите ще разкриват миналото на фамилиите, от които произхождат, в контекста на новата история на града, ще разискват историческите заемки на световните модни къщи и ще разплитат вековни криминални загадки.

Занятията ще се провеждат веднъж месечно и ще бъдат водени от от гост-лектори, преподаватели в различни университети.

Всяко второ занятие ще бъде практическо и ще даде възможност на учениците да усъвършенстват своите умения в развиване и защита на тези, писане на доклади, създаване на презентации.

Б. ред. Финансирането на клуб „Приятели на историята“ се осигурява от Археологически музей Сандански, благодарение на наградния фонд, получен от фондация „Америка за България“ за спечелената от музея награда „Най-добър в привличането на туристи и работа с общността 2019“.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041