Sandanski1.com

В Археологически музей се състоя първата среща на клуб „Приятели на историята“ В Археологически музей се състоя първата среща на клуб „Приятели на историята“

I OU Св. Климент Охридски - град Сандански, приключва изпълнението на проект за 1 млн. лв. I OU "Св. Климент Охридски" - град Сандански, приключва изпълнението на проект за 1 млн. лв.

20 години Прицърковно училище 20 години Прицърковно училище "Свети благоверен Цар Петър Български", при храм "Свети Георги", град Сандански. Концерт-спектакъл

Изложба “Виното и жените в античния свят“ ще има в град Сандански

07 Feb 2020 :: Sandanski1.com

...

Изложба “Виното и жените в античния свят“ ще бъде открита в Археологически музей - град Сандански, в 17.30 часа на 14 февруари - Ден на българския археолог*.

С помощта на редки и непубликувани артефакти от фонда на музея ще можем да видим забравени ритуали, да научим повече за лозарството и винопроизводството в античността.

Музейните работници ще разкажат още и за това как е била пренасяна божествената напитка, как се е търгувало с нея, как е консумирана.

Специално внимание изложбата ще обърне на образа на жената в древността – облекло, аксесоари, накити, ще разкаже за ролята и мястото на вакханките в мистериите на Дионисиевите празници.

* Отбелязва се от 1971 г. по инициатива на Археологическия институт с музей при Българска академия на науките (дн. Националeн археологически институт с музей при БАН). На този ден всяка година по традиция в Националния археологически институт с музей при БАН се открива изложба с експонати и фотоси на най-важните открития от предходната година.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041