Sandanski1.com

Резултатите по математика на седмокласниците са тревожно ниски Резултатите по математика на седмокласниците са тревожно ниски

Ранното пенсиониране на учителите нанася вреда

Панически атаки произтичащи от коронавирусната инфекция. Из опита на психолог Теодора Панчева, Сандански Панически атаки произтичащи от коронавирусната инфекция. Из опита на психолог Теодора Панчева, Сандански

Изложба “Виното и жените в античния свят“ ще има в град Сандански

07 Feb 2020 :: Sandanski1.com

...

Изложба “Виното и жените в античния свят“ ще бъде открита в Археологически музей - град Сандански, в 17.30 часа на 14 февруари - Ден на българския археолог*.

С помощта на редки и непубликувани артефакти от фонда на музея ще можем да видим забравени ритуали, да научим повече за лозарството и винопроизводството в античността.

Музейните работници ще разкажат още и за това как е била пренасяна божествената напитка, как се е търгувало с нея, как е консумирана.

Специално внимание изложбата ще обърне на образа на жената в древността – облекло, аксесоари, накити, ще разкаже за ролята и мястото на вакханките в мистериите на Дионисиевите празници.

* Отбелязва се от 1971 г. по инициатива на Археологическия институт с музей при Българска академия на науките (дн. Националeн археологически институт с музей при БАН). На този ден всяка година по традиция в Националния археологически институт с музей при БАН се открива изложба с експонати и фотоси на най-важните открития от предходната година.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041