Sandanski1.com

В Археологически музей се състоя първата среща на клуб „Приятели на историята“ В Археологически музей се състоя първата среща на клуб „Приятели на историята“

I OU Св. Климент Охридски - град Сандански, приключва изпълнението на проект за 1 млн. лв. I OU "Св. Климент Охридски" - град Сандански, приключва изпълнението на проект за 1 млн. лв.

20 години Прицърковно училище 20 години Прицърковно училище "Свети благоверен Цар Петър Български", при храм "Свети Георги", град Сандански. Концерт-спектакъл

В Китай - драконови мерки срещу коронавируса

08 Feb 2020 :: Sandanski1.com

(текстът на е журналиста Григор Лилов)


1. В изявление за китайския народ лидерът на Китай Си
Дзинпин обяви свещена, народна война срещу короначумата.
2. Ръководителят на общинското бюро на правосъдието в Пекин Ли Фуинг оповести пред медиите, че хората, умишлено прикриващи контакти със заразени или отказващи изолация, могат да бъдат наказани със смъртна присъда.
3. В тази връзка, за да се въведе това смъртно наказание Китайското Политбюро реши да промени правовия ред и законите в страната.
4. В Ухан влезе в експлоатация 13-та поредна нова болница, разпростряна на площ от 80 декара. Тя беше построена за рекордните 6 дни.
5. Проведе се заседание на специалната комисия за борба с короначумата под ръководството на премиера Ли Къцян. Взето е решение за нуждите на борбата с епидемията – лечение на заразените и болните да се пригодят стадиони, спортни зали, изложбени палати, бизнесцентрове, сгради на хотели, училища и др. обществени постройки.
В Ухан вече три стадиона и всички изложбени палати, центрове и училища са преобразувани във временни болници.
6. Заразените с новия коронавирус пациенти в Ухан, които все още не са хоспитализирани, все още са много и това е най-голямото предизвикателство в епицентъра на епидемията, заяви Уан Чън, ръководител на Китайската академия на медицинските науки в интервю за Китайската централна телевизия (CCTV) в сряда.
7. Днес по разпореждане на китайските власти армията, заобиколила карантирания град ГуанДзжоу навлезе в 15-милионния мегаполис и наложи пълна изолация и блокада, подобна на тези в Ухан. Това е третия град след Ухан и Шънджън. Остават още 13 такива многомилионни градове, засега карантирани и заобиколени от армията, за които в предишен пост прогнозирах, че ги и чака съдбата и мерките, приложени в Ухан.
8. Под жестока карантина, но без прилагане на блокада са общо 3 области в Китай с 400-милионно население.
9. И без обявена карантина, Пекин и Шанхай изглеждат като градове-призраци – без население, които си стои по домовете според призивите и разпорежданията на властите.
С изключение на енергетиката и съпътстващите й отрасли, хран.-вкусовата и медицинска промишленост, инфраструктарата (вода, канализация и др.), товарният транспорт всички заводи и фабрики в Китай са преустановили и преустановят в момента временно работата си до справяне с пандемията.
.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041