Sandanski1.com

Резултатите по математика на седмокласниците са тревожно ниски Резултатите по математика на седмокласниците са тревожно ниски

Ранното пенсиониране на учителите нанася вреда

Панически атаки произтичащи от коронавирусната инфекция. Из опита на психолог Теодора Панчева, Сандански Панически атаки произтичащи от коронавирусната инфекция. Из опита на психолог Теодора Панчева, Сандански

В Китай - драконови мерки срещу коронавируса

08 Feb 2020 :: Sandanski1.com

(текстът на е журналиста Григор Лилов)


1. В изявление за китайския народ лидерът на Китай Си
Дзинпин обяви свещена, народна война срещу короначумата.
2. Ръководителят на общинското бюро на правосъдието в Пекин Ли Фуинг оповести пред медиите, че хората, умишлено прикриващи контакти със заразени или отказващи изолация, могат да бъдат наказани със смъртна присъда.
3. В тази връзка, за да се въведе това смъртно наказание Китайското Политбюро реши да промени правовия ред и законите в страната.
4. В Ухан влезе в експлоатация 13-та поредна нова болница, разпростряна на площ от 80 декара. Тя беше построена за рекордните 6 дни.
5. Проведе се заседание на специалната комисия за борба с короначумата под ръководството на премиера Ли Къцян. Взето е решение за нуждите на борбата с епидемията – лечение на заразените и болните да се пригодят стадиони, спортни зали, изложбени палати, бизнесцентрове, сгради на хотели, училища и др. обществени постройки.
В Ухан вече три стадиона и всички изложбени палати, центрове и училища са преобразувани във временни болници.
6. Заразените с новия коронавирус пациенти в Ухан, които все още не са хоспитализирани, все още са много и това е най-голямото предизвикателство в епицентъра на епидемията, заяви Уан Чън, ръководител на Китайската академия на медицинските науки в интервю за Китайската централна телевизия (CCTV) в сряда.
7. Днес по разпореждане на китайските власти армията, заобиколила карантирания град ГуанДзжоу навлезе в 15-милионния мегаполис и наложи пълна изолация и блокада, подобна на тези в Ухан. Това е третия град след Ухан и Шънджън. Остават още 13 такива многомилионни градове, засега карантирани и заобиколени от армията, за които в предишен пост прогнозирах, че ги и чака съдбата и мерките, приложени в Ухан.
8. Под жестока карантина, но без прилагане на блокада са общо 3 области в Китай с 400-милионно население.
9. И без обявена карантина, Пекин и Шанхай изглеждат като градове-призраци – без население, които си стои по домовете според призивите и разпорежданията на властите.
С изключение на енергетиката и съпътстващите й отрасли, хран.-вкусовата и медицинска промишленост, инфраструктарата (вода, канализация и др.), товарният транспорт всички заводи и фабрики в Китай са преустановили и преустановят в момента временно работата си до справяне с пандемията.
.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041