Sandanski1.com

Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност? Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност?

Училищата ще станат канал за разпространение на COVID-19 към рисковите групи

БЛС: Твърденията на някои колеги-лекари за COVID-19 са обидни и лишени от професионална колегиалност

Не хората си търсят работа, а работодателите си търсят хора

06 Mar 2020 :: Sandanski1.com

...

70% от българите, които учат в чужбина, участвали в кариерните форуми, организирани от социалното министерство през миналата година, са заявили, че биха се върнали в страната ни.

На първия такъв форум за тази година, проведен през януари във Виена, 10% от посетителите са си намерили конкретни работни места в България.

Утре в Лондон ще се проведе вторият такъв форум и в него ще участва заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

„Едни от големите ценности на Европейския съюз са свободното движение на хора и това, че има много млади хора, които са се преборили с конкуренцията да учат в престижните университети. Те имат желание да се върнат, а тенденциите в България показват недостиг на висококвалифицирани кадри. Тенденциите показват, че до 2035 година все по-голям ще е ръстът на търсене на хора с висше образование в бизнеса“.

По думите ѝ заради Брекзит се забелязва спад на студентите и желание на завършващите да се върнат в България:

„Пазарът на труда има съвсем различно променено търсене и предлагане. В момента не хората си търсят работа, а работодателите си търсят хора“.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041