Sandanski1.com

Маските остават задължителни на закрито и през август Маските остават задължителни на закрито и през август

Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански! Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански!

Първо основно училище Първо основно училище "Св. Климент Охридски" ще има физкултурен салон

Д-р Ангел Кунчев: Намалете максимално контактите - и семейни, и професионални Д-р Ангел Кунчев: Намалете максимално контактите - и семейни, и професионални

11 Mar 2020 :: Sandanski1.com

===

Социалният живот в България трябва коренно да се промени, намалете максимално контактите - и семейните, и професионалните! Това призова главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев като превантивна мярка за развитие на коронавируса.

50 проби на контактни със заразените у нас лица все още предстои да бъдат изследвани. До момента пети човек с коронавирус у нас не е установен. Четиримата заразени остават в болници в Плевен и Габрово.

Последните проби на контактувалите със заразените с коронавирус лица се очаква да пристигнат до 9,00 часа в утрешния ден, информира д-р Кунчев.

„Ще продължим да изследваме деца, които имат признаци на заболяването. Ако те са хоспитализирани в болница с достатъчно тежки симптоми, дори и да не са се върнали от страна с коронавирус, ще подлежат на изследване. Надяваме се следващата седмица да се увеличи значително броят на пробите с бързи тестове,” посочи още той.

Д-р Кунчев припомни, че смъртността от коронавирус при деца до 10-годишна възраст е нулева. По отношение на съветите, които към днешна дата се препоръчват, той заяви:

„Държавата не трябва да се блокира, но социалният живот трябва коренно да се промени, той не може да бъде запазен в същия вид. И ако има някакво послание, което можем да отправим, то е съвсем ясно – намалете максимално контактите, и семейните, и професионалните. Днес министерството беше залято с 52 въпроса от граждани, на които трябва да отговорим и това ни блокира времето и хората. Гражданите питат – ако отида до Тайланд, какво ще стане? Ами, не ходете!” категоричен беше д-р Ангел Кунчев.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041