Sandanski1.com

Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност? Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност?

Училищата ще станат канал за разпространение на COVID-19 към рисковите групи

БЛС: Твърденията на някои колеги-лекари за COVID-19 са обидни и лишени от професионална колегиалност

ВИДЕО. ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ЩЕ БЪДЕ ВЪВЕДЕНО НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

13 Mar 2020 :: Sandanski1.com

Армията и жандармерията ще принуждават да спазват карантината всички нарушители, глоби - 5000 лева, спиране на социални плащания. Всички учебни заведения ще бъдат затворени, барове, дискотеки, нощни клубове - също.РЕЗЮМЕ

Правителството ще предложи на Народното събрание да бъде обявено ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ У НАС.

Причина: карантината не се спазва!

Ще има затваряне на училища, университети, детски градини. Ще има забрана за пътувания към определени държави и от страната навън.

"Самодисциплина, от всички!", призова премиерът.

Бюджетът ще загуби сборове за 3 млрд. лева, по днешна преценка. Световната икономика ще понесе огромни, невиждани досега, загуби.

Премиерът попита с колко е паднала цената на бензина, след срива на цената на петрола. "С 4 стотинки", отговори министър Караниколов.

При неспазване на карантина ще има солидни глоби - 5000 лева, спиране на социални плащания.

"Паниката е както никога досега, казват лекарите", каза Борисов. Принудително ще бъдат задържани от МВР хора, които не спазват дисциплината. Нощни клубове, барове и дискотеки ще бъдат затворени.

Социалното министерство специално да се погрижи за разнасяне пенсиите на пенсионерите от студенти, които няма да имат учебни занятия.

Премиерът подчерта, че очаква подкрепа от всички парламентарни групи.

"Сега е моментът да покажем солидарност, че сме патриоти", каза той.

С армия и жандармерия ще бъдат принуждавани да спазват карантината всички нарушители. Ще бъдат определи глоби за недисциплинираните.

Максимално да се внедри дистанционното обучение, където е възможно, поиска Борисов от министъра на образованието.

"Извънредното положение в никакъв случай не означава спиране на граждански права. Няма място за паника", подчерта изрично вицепремиерът Томислав Дончев.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041