Sandanski1.com

Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност? Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност?

Училищата ще станат канал за разпространение на COVID-19 към рисковите групи

БЛС: Твърденията на някои колеги-лекари за COVID-19 са обидни и лишени от професионална колегиалност

СЗО започва многонационално изпитание на потенциални лечения на Covid-19

18 Mar 2020 :: Sandanski1.com

Маски е лесно да се шият. Много български шивашки предприятия работеха за Италия на ишлеме. Италия е срината. Някои наши фабрики вече произвеждат по 2000 маски на ден.

Генералният секретар на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус заяви, че изолацията, тестването, лечението и проследяването на всеки един предполагаем случай на Covid-19 трябва да е в основата на държавните стратегии за борба с коронавируса. От Организацията съобщиха също, че започват многонационално изпитание, в което ще сравнят действието на няколко потенциални лечения на инфекцията.

Междувременно първи град в Германия наложи вечерен час заради епидемията от коронавируса. Управата на град Митертайх в Южна Бавария, близо до границата с Чехия, взе мярката, за да ограничи разпространението на заразата. В същото време Берлин съобщи, че започва да преобразува хотели и други административни сгради в болници, за да може да се справи с кризата.

Американският президент Доналд Тръмп обяви нови мерки в борбата с коронавируса, предаде Ройтерс. Тръмп активира агенцията за извънредни ситуации във всички региони на страната, администрацията му ще задейства закона за защита на продукцията, който позволява на местните производители да ускорят производството на защитно оборудване. Към пристанището на Ню Йорк са изпратени два кораба-болници. Разширява се и капацитетът на здравните власти да тестват хора за вируса, каза Тръмп и се зарече да победи "невидимия враг"

"Смятам се за президент във време на война, наистина воюваме с това. Ситуацията е тежка и трябва да взимаме решения като това да затворим части от икономиката, които до преди няколко седмици са вървели отлично", заяви той.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041