Sandanski1.com

Д-р Ангел Кунчев: Намалете максимално контактите - и семейни, и професионални Д-р Ангел Кунчев: Намалете максимално контактите - и семейни, и професионални

Христо Ристосков: Ей, хора! Седете си на задниците, у дома! Това не е шега! Христо Ристосков: Ей, хора! Седете си на задниците, у дома! Това не е шега!

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

Колекторските фирми няма да спрат да събират дългове

19 Mar 2020 :: Sandanski1.com

...

Компаниите, членуващи в Асоциацията на колекторските агенции в България, преминават към нов режим на работа, но няма да спрат да събират дългове, освен ако не получат предписания на най-високо държавно ниво.

„В момента проявяваме голямо разбиране и толеранс към потребителите. Всички имаме готовност да проявим голяма гъвкавост и да предоставим възможност на потребителите за глътка въздух в това трудно положение“, каза пред БНР Райна Миткова-Тодорова, председател на асоциацията.

Тя призова българските граждани да погасяват задълженията си, отделяйки дори по малко.

„Икономиката ни трябва да продължи по някакъв начин да функционира“, добави председателят на асоциацията.

След обявяването на извънредното положение една от първите задачи на членуващите в организацията е била да се погрижат за служителите си. Голяма част от работещите извършват своята дейност дистанционно. За всички останали, които са в офисите, са взети всички необходими мерки.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041