Sandanski1.com

Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност? Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност?

Училищата ще станат канал за разпространение на COVID-19 към рисковите групи

БЛС: Твърденията на някои колеги-лекари за COVID-19 са обидни и лишени от професионална колегиалност

КПП-та на изходите на областните градове, забраняват посещенията на паркове

20 Mar 2020 :: Sandanski1.com

Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да влизат в хранителни магазини и аптеки от 8,30 ч. до 10,30 ч.

Във връзка с усложняващата се ситуация - епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавируса, считано от 0.00 часа на 21 март, с моя заповед въвеждаме следните противоепидемични мерки на територията на Република България, каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг:

Преустановяват се посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и на закрити обществени места.

МВР ще организира контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще проверяват целта на пътуването на гражданите. През КПП ще се пропуска преминаването на лица в случай на неотложно пътуване, обусловено от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане на собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност.

Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки всеки ден в периода от 8.30 часа до 10.30 часа.
Изключения от забраната за посещение на паркове и градини ще се правят само за собствениците на домашни любимци - те ще могат да извеждат кучетата си на определените места, но без да се струпват, уточни здравният министър.
Ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. проф. Венцислав Мутафчийски уточни, че забраната за посещение на магазини и аптеки се въвежда след проучване на Националния оперативен щаб, проведено със съдействието на големите хранителни вериги кога те имат най-малко клиенти.

"Идеята е, след като е забранено на лица до 60-годишна възраст, да бъдат приканени хората над 60-годишна възраст да ги посетят точно в това време. Не се засича с трудовите потоци, които са между 07.00 и 08.00 часа – хората, които отиват на работа, и те съвсем спокойно могат за два часа да си напазаруват на спокойствие. Имаме пълно съдействие и уверение от големите магазини, че ще направят перфектна организация, за да могат при необходима дистанция в най-бърз порядък да бъдат обслужени възрастните хора", каза той.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041