Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Повече от половината учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето на дистанционното обучение Поне 50% учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето карантината

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

ПАНДЕМИ. ИЗОЛАЦИЯ. САМОТА. Позитивната нагласа – как да я постигнете? ПАНДЕМИЯ. ИЗОЛАЦИЯ. САМОТА. Позитивната нагласа – как да я постигнете?

11 Apr 2020 :: Sandanski1.com

Позитивна нагласа е, да живееш живота си според убеждението, че всичко около теб носи специално послание и е тук, за да ти помогне да развиеш себе си и да бъдеш щастлив

Има два начина, по които можем да гледаме на живота. Единият е да мислим, че чудеса не съществуват и всичко около нас е случайност.

Другият е да виждаме чудесата във всичко около нас и да знаем, че всяка ситуация, всяка мисъл, емоция или реакция означават нещо специално.

Всеки от двата пътя предполага различни резултати, различен живот. Важно е да разберем и да приемем, че само и единствено от нас зависи според коя от тези две визии ще живеем живота си.

Сами трябва да изберем кой път е най-добрия за нас.

За да постигнем позитивни нагласи, първо трябва да знаем какво е нагласа. Нагласата е съвкупност от нашите мисли, чувства и действия, които се проявяват в живота ни чрез резултатите, които получаваме.

Позитивна нагласа е, да живееш живота си според убеждението, че всичко около теб носи специално послание и е тук, за да ти помогне да развиеш себе си и да бъдеш щастлив, пълноценен и полезен на себе си и хората около теб.

Позитивната нагласа не означава позитивно мислене. Всеки може да мисли за хубави неща, но това само по себе си няма да направи качествена разлика в живота му, ако не е обвързано с едно по-дълбоко и основно разбиране на нещата.

Истината е, че освен позитивни нагласи има и негативни. Откъде идват те?
Негативните нагласи идват от негативните мисли, които предизвиквате отново и отново, докато те не станат част от вашето подсъзнание, част от вашата личност, т.е. - те станат обичайни за вас.

Може дори да не осъзнаете, че имате негативно мислене, защото то е присъствало дълго време в съзнанието Ви и е станало част от самите вас.
След като имате негативни мисли, очаквате провал и бедствие. И това очакване ви превръща в магнит точно за провал и бедствие.

Тук важи с пълна сила сентенцията „Онова, което сме, е резултатът на нашите мисли: то се корени в мислите ни и е изградено от мислите ни.“

Как да заместите мислите си и да създадете позитивна нагласа?
Това отнема време, но така е със създаването на нещо ценно. За да създадете новата нагласа, трябва да промените своето подсъзнателно мислене. Не можете просто да спрете негативните мисли - трябва да ги замените с положителни, също така трябва да разберете, че негативните такива ви носят нежелани последствия.

Може би си мислите: „Но негативните ситуации са реалност. Те просто се появяват в ежедневието. "

Да, ситуациите са реалност. Но вашето отношение е това, което прави ситуацията положителна или отрицателна. Нужно е да осъзнаете, че контролирате как мислите и какви са емоциите ви от тези ваши мисли.

Това, което можете да направите е да поемете по пътя на себопознанието да поемете контрол над отношението си към заобикалящата ви действителност, душевното си състояние, да промените мислите си, оттам ще се променят емоциите, резултатите ви и личностното ви развитие.

Автор Теодора Панчева, психолог

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041