Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Повече от половината учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето на дистанционното обучение Поне 50% учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето карантината

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

Ген. Мутафчийски: Отварянето на детските градини сега е опасно Ген. Мутафчийски: Отварянето на детските градини сега е опасно

10 May 2020 :: Sandanski1.com

Трявба да изчакаме и да видим какъв е резултатът от разхлабването на мерките, подчерта председателят на Националния оперативен щаб"

"Отварянето на детските градини в момента е опасно действие. Трявба да изчакаме и да видим какъв е резултатът от разхлабването на мерките.През това време ще имаме достатъчно натрупан опит в Германия и Дания, за да видим какво се случва.Това заяви председателят на Националният оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Той подчерта, че заразяването с коронавирус у нас е с изразена тенденция – то става във формата на клъстери и има ясно проследима линия откъде е дошла заразата.По думите му няма данни за дифузно разпространение т.е да не може да се разбере източникът на болестта.

Покрай Великден имаме ясен и проследим пик. След това, също по закономерност, след 1 седмица имахме пик и в починалите пациенти. Прогнозата се сбъдна, но в ниски граници. Това е добре“, уточни ген. Мутафчийски.

Според него страната ни не може да поставя критерии като в Германия за затягането на мерките. Той беше категоричен, че здравната ни система не може да издържи, ако на ден има регистрирани по нови 300 случая.

Не само бройката на болните трябва да се гледа. Важен е и капациетът на болниците. Имаме ръст в броя на настанените в болница и в интензивни отделения“, допълни той.Мутафчийски обясни, че границата за български граждани не е затваряна и всеки, който е в чужбина, може да се прибере, но трябва да спазва 14-дневна карантина.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041