Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Повече от половината учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето на дистанционното обучение Поне 50% учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето карантината

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

Църквите в Гърция отварят отново врати на 17 май

12 May 2020 :: Sandanski1.com

....

Съгласно съвместно решение на министерствата на здравеопазването и на вероизповеданията на Гърция, църквите в страната трябва да приемат отново вярващи на 17 май, съобщи „Катимерини“.

Решението се отнася както до редовните църквовни служби, така и за церемонии като сватби и кръщенета. То ще бъде в сила до 5 юни, след което ще бъде преразгледано от властите.

За да се спре разпространението на коронавируса, църквите и манастирите в Гърция бяха затворени в средата на април. Те ще работят отново при стриктно спазване на здравните изисквания, съобщава изданието.

Правителството е определило строги граници, според които на полщ от 10 квадратни метра може да има само един човек, а разстоянието между посетителите в храмовете и свещениците трябва да бъде поне 1,5 метра. В местата за поклонение с размер над 500 квадратни метра максимално допустимият брой посетители е 50.

Препоръчва се използването на маски, антисептични гелове за ръце или кърпички е задължително за всички, които влизат в църква или друго религиозно място.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041