Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Повече от половината учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето на дистанционното обучение Поне 50% учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето карантината

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

Заедно за повече дървета в град #Сандански

14 May 2020 :: Sandanski1.com

...

Земята и дървото са тези, които ни свързват. Те са началото на живота, дълголетието и силата.

Община Сандански ежедневно получава сигнали и жалби за дърво, чиито клони, търсещи светлина в своето израстване, докосват нечий прозорец, тераса или създават неудобство чрез своите природно капещи листа и корени.

В тази връзка апелираме към всички жители на общината, преди да сигнализират, че поредното дърво създава неудобства и дискомфорт, да осмислят неговия символ и да не прибързват във вземането на решение - то да бъде окастрено.

Ако отстраняването на дърво е наложително, поради опасност да нарани или застраши живота на някого или дървото вече е изсъхнало и „боледува“, Община Сандански ще изисква към всяка жалба и писмо за окастряне и отстраняване, да бъде прилагано и писмено съгласуване от страна на всички живущи в сградата, в близост, до която се намира дървото.

За всяко отрязано дърво, Община Сандански ще засажда поне две нови, за да запазим зелен и „дишащ“ нашия красив град.

Разчитаме на Вашата гражданска позиция и акуратност при подаване на подобни сигнали, за да запазим дървото в градската среда.

Моля, сигнализирайте ни при „болни“ и опасни дървета, но пазете красотата на символът на живота и „белите дробове“ на всеки град. Защото дървото расте с години, а може да бъде унищожено за минути.


Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041