Sandanski1.com

Резултатите по математика на седмокласниците са тревожно ниски Резултатите по математика на седмокласниците са тревожно ниски

Ранното пенсиониране на учителите нанася вреда

Панически атаки произтичащи от коронавирусната инфекция. Из опита на психолог Теодора Панчева, Сандански Панически атаки произтичащи от коронавирусната инфекция. Из опита на психолог Теодора Панчева, Сандански

Община #Сандански подкрепя кампанията за популяризиране на българския баркод ИЗБИРАМ 380!

03 Jun 2020 :: Sandanski1.com

...

Кампанията ИЗБИРАМ 380 на agrozona.bg и Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) набира все повече последователи. Каузата за промяна на потребителските навици и насърчаване консумацията на български продукти в търговските вериги вече получи институционалната подкрепа на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).

В инициативата се включи и Българската асоциация по безопасност на храните – организацията, чиято задача е до трапезата на българите да достига качествена продукция. Към идеята за национална информационно-образователна кампания ИЗБИРАМ 380 вече са се присъединили общини Сандански, Бургас, Добрич, Тетевен, Борино, Банско, Столична община р-н Младост и Хаджидимово.

В условията на безпрецедентна криза, всеки от нас може да подкрепи българската икономика като пазарува съзнателно и избира продукти, чийто баркод започва с 380, което означава, че стоката идва от България.

Малцина у нас знаят, че първите три цифри на баркода на всяка стока показват държавата на произход. Българският префикс е 380 – с бърза проверка на баркода, всички могат да разпознаят произхода на продукта и да се уверят, че той е произведен в България. За целта е необходимо потребителите да обърнат стоката, която е в ръцете им и да разберат къде е произведена.

Икономическият патриотизъм е концепция, която се обсъжда все по-често в редица европейски държави, а и навсякъде по света като мярка срещу кризата. Тази мотивирана и здравословна конкуренция с чуждестранните стоки ще даде допълнителен стимул на местните производители за иновации, като повишават ефективността на своите производства и да подобряват качеството на своите продукти.

Купуването на български продукти е най-достъпният начин за подкрепа на българската икономика. По този начин потребителите могат да помогнат милиони левове да останат в нашата икономика. Около 40 на сто от доходите си всеки месец харчим за храна и напитки, според данните на Националния статистически институт. С осъзнатия си избор можем да се убедим, че ние, като индивидуални потребители, имаме реално влияние върху това къде отиват парите ни – до българските земеделски производители, които се грижат да е пълна трапезата ни, за създаване на работни места в страната, за данъци, които се връщат при нас или ще бъдат прехвърлени в чужбина.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041