Sandanski1.com

Резултатите по математика на седмокласниците са тревожно ниски Резултатите по математика на седмокласниците са тревожно ниски

Ранното пенсиониране на учителите нанася вреда

Панически атаки произтичащи от коронавирусната инфекция. Из опита на психолог Теодора Панчева, Сандански Панически атаки произтичащи от коронавирусната инфекция. Из опита на психолог Теодора Панчева, Сандански

В Северна Македония епидемията продължава да бушува

07 Jun 2020 :: Sandanski1.com

САЩ обвиниха Китай, че саботира ваксина срещу коронавируса


Новозaразените с COVID-19 в Северна Македония през последните 24 часа са 111, като най-много са в Скопие - 63, съобщи министерството на здравеопазването. Направени са 854 теста. Починали са двама души - 53-годишна жена от Струга и 80-годишен мъж от Прилеп.

С днешните данни общият брой на диагностицираните с COVID-19 от началото на епидемията в Северна Македония достигна 3025, оздравелите са 1646, починалите са 153, а общият брой на активните случаи в страната е 1226. Най-много са активните случаи в скопската община Чаир - общо 152.

Китай се опитва да "саботира" разработването на ваксина срещу коронавируса, заяви американският сенатор от Републиканската партия Рик Скот пред Би Би Си. "Трябва да направим тази ваксина. За съжаление, обаче, имаме доказателства, че комунистически Китай се опитва да ни саботира или да забави работата", заяви той. "Ако ние, или Англия направим направим ваксина, или пък някой в Европа, ще я споделим. Китай няма да сподели", е мнението на Скот.

На въпрос с какви доказателства разполага, за да отправя подобни обвинения към Китай, сенаторът заяви: "Има доказателства...получихме ги от разузнаването... има доказателства, че се опитват да ни саботират или да забавят ваксината". Рик Скот обаче не посочи какви точно са доказателства, на които стъпват твърденията му.

"Притеснително е това, което Китай ни стори на всички нас... излъгаха, а можехме да сме по-добре подготвени", е позицията на сенаторът Скот.

Китай твърди, че е уведомила САЩ за коронавируса на 4 януари, когато за заразата нямаше събрана много информация. Президентът на азиатската страна Си Цзинпин също заяви, че ваксина - ако или когато бъде разработена от Китай - ще бъде глобално разпространена и всички ще имат достъп до нея.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041