Sandanski1.com

Маските остават задължителни на закрито и през август Маските остават задължителни на закрито и през август

Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански! Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански!

Първо основно училище Първо основно училище "Св. Климент Охридски" ще има физкултурен салон

Обсъждат дистанционно обучение за до 20% от учебните часове

09 Jun 2020 :: Sandanski1.com

===

До 20% от учебните часове по различни дисциплини да могат да се провеждат дистанционно по време на извънредни обстоятелства, предлагат от Министерството на образованието и науката.

Предложението е обсъдено по време на заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в системата на образованието.

Предложението на просветното министерство се отнася само до училищата, в които дистанционното обучение е преминало успешно, и до тези от тях, които имат възможност и желание да приложат като иновация една пета от обучението да е онлайн, обясни директорът на 119-о училище в София Диян Стаматов.

„Най вече в класовете след 5-и, нагоре към 12-и. В начален етап (на обучение – б.р.) това не би могло да се приложи. И без друго учениците, които в момента са ученици, след 10-ина години ще живеят изцяло с дигитални платформи“.

Тепърва предстои проектът на просветното министерство за изменение на закона за училищното и предучилищното образование да бъде подложен на широка дискусия.

„Най-вероятно доста, в общественото пространство, в образователните среди, и навсякъде“, предположи Стаматов.

Отговаряйки на въпрос за реалистичните срокове за въвеждане на тези промени, той каза:

„При едно бързо развитие на нещата би могло и тази учебна година, която предстои да бъде факт. При по-песимистичният вариант – от втория срок на следващата учебна година“.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041