Sandanski1.com

Резултатите по математика на седмокласниците са тревожно ниски Резултатите по математика на седмокласниците са тревожно ниски

Ранното пенсиониране на учителите нанася вреда

Панически атаки произтичащи от коронавирусната инфекция. Из опита на психолог Теодора Панчева, Сандански Панически атаки произтичащи от коронавирусната инфекция. Из опита на психолог Теодора Панчева, Сандански

Изследване: Хората с кръвна група А са най-силно застрашени от COVID-19

09 Jun 2020 :: Sandanski1.com

===

Хората с кръвна група А са най-силно застрашени от тежко протичане на COVID-19, показва проучване на германски и норвежки учени, цитирано от Дойче веле.

Изследвани са общо 1610 пациенти от Италия и Испания, при които заболяването е довело до спиране на дишането.

От заболелите са били взети ДНК-проби, които са били сравнени с кръвните проби на 2205 здрави хора.

Така е констатирано, че хората с кръвна група А са особено застрашени от тежко протичане на заболяването и при тях вероятността да се стигне до необходимост от обдишване е до два пъти по-висока от тази при хората с кръвна група 0. При нулева кръвна група опасността от тежко протичане на заболяването е най-ниска. Кръвните групи Б и АБ заемат междинно положение, но те не са толкова разпространени, колкото А и 0.

При други заболявания също е установявана връзка между кръвната група и начина на протичане на определено заболяване. Например, за маларията е доказано, че хората с кръвна група 0 много рядко боледуват тежко. А хората с кръвна група А имат най-големи шансове да оздравеят при заболяване от чума.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041