Sandanski1.com

Маските остават задължителни на закрито и през август Маските остават задължителни на закрито и през август

Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански! Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански!

Първо основно училище Първо основно училище "Св. Климент Охридски" ще има физкултурен салон

МС одобри удължаване на извънредната епидемична обстановка до 31 август

29 Jul 2020 :: Sandanski1.com

....

Кабинетът удължи извънредната епидемична обстановка до 31 август. След като решението бе анонсирано още вчера, на видеозаседание министрите официално го потвърдиха. На него бяха гласувани и редица решения, свързани с обявените антикризисни мерки. Сред тях е и добавката към пенсиите.

Над два милиона пенсионери ще получи от 50 лв. към пенсиите си за месец август. Допълнителната сума ще се изплаща на всички, независимо от размера на техните пенсии. За целта са необходими 106 милиона лева допълнително по бюджета на НОИ. В решението на кабинета се потвърждава, че такава добавка ще се плати през септември и октомври, но не се упоменава брой на пенсионерите и конкретна сума. Вчера стана ясно, че общо за трите месеца са предвидени 318 милиона лева.

Увеличение има по бюджетите на редица министерства, свързано с антикризисните мерки. Със 133 милиона лева се увеличава бюджетът по оперативната програма за човешките ресурси. Парите за Министерството на регионалното министерство също се увеличават, като те са предназначени за редица ключови инфраструктурни проекти. Допълнително за участъка от Буховци до Белокопитово по АМ „Хемус“ и обходния път за Бургас са отделени 94 милиона лева.

За проекти във Враца, където днес бе премиерът Бойко Борисов, са отделени два милиона лева. Други три милиона са дадени на Министерството на вътрешните работи, но те са за преводачески услуги и експертизи и не са свързани с коронавируса.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041