Sandanski1.com

Маските остават задължителни на закрито и през август Маските остават задължителни на закрито и през август

Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански! Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански!

Първо основно училище Първо основно училище "Св. Климент Охридски" ще има физкултурен салон

Над 70 на сто от децата стават геймъри между 6 и 12-годишна възраст

31 Jul 2020 :: Sandanski1.com

...

Децата в България стават геймъри между 6 и 12-годишна възраст, сочат резултатите от проучване на водещ производител на геймърски продукти сред над 200 играчи, проведено в последните два месеца.

71% от запитаните са посочили възраст именно в този диапазон като начален период на сериозното си геймърство.

От тях 10% са заявили, че са започнали да играят всеки ден на 6-годишна възраст, други 10% са избрали 7 години като стартова точка, 7% твърдят, че началото е поставено, когато са били на 8 години, на 9 години са били 5% от участниците.

6 % са седнали пред комютрите за игри още на 5 годишна възраст, а след 16 години са започнали да играят едва 8%.

15% са категорични, че влизането във виртуални светове е станало част от ежедневието им на 10-годишна възраст. 11% споделят, че са се превърнали в „закоравели геймъри“ на 11, а останалите 13% са били на 12 години.

Проучването е проведено онлайн в продължение на два месеца – юни и юли 2020 година, а средната възраст на участниците е 18 години. До тях е достигнато чрез Фейсбук групите на най-популярните игри сред тинейджърите и децата.

80% от запитаните са заявили, че нямат намерение да намалят игрите през лятото, срещу само 20%, които допускат, че забавленията в реалния свят през лятото ще повлияят на времето им за гейминг.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041