Sandanski1.com

Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност? Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност?

Училищата ще станат канал за разпространение на COVID-19 към рисковите групи

Щрихи от портрета на Иван Вергов (Генерала) Щрихи от портрета на Иван Вергов (Генерала)

Близо 22 000 работни места в транспорта и туризма запазени по схемата 60/40

24 Aug 2020 :: Sandanski1.com

...

Близо 22 000 работни места в транспорта и туризма са запазени до момента по новата схема на мярката 60 на 40, която за двата сектора е трансформирана в 80 на 20. Допълнително по 290 лева получават работодателите от двата бранша за заплати и осигуровки за всеки запазен работник. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта.

Проект "Краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията от Covid-19" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" се изпълнява от Агенцията по заетостта.

Финансовата помощ се предоставя директно на засегнатите от извънредното положение предприятия и самоосигуряващи се лица от упоменатите сектори.

Изплатените от Агенцията по заетостта до момента средства са близо 300 000 лева, за 1024-ма работници и самонаети.
Само за месец и половина от началото на схемата, са подадени 1 115 заявления, половината от тях вече са оценени. Осигурените средства са 40 милиона лева европейско финансиране, схемата ще действа до края на годината.

Компенсациите на бизнеса се изплащат за всеки работник, служител или самоосигуряващо се лице, на което ще бъде запазена заетостта за допълнителен период, равен на половината от периода, за който се изплащат компенсации.

За изплащане на помощта за запазване заетостта на застрашените от освобождаване от работа или запазване на собствената си стопанска дейност, все още могат да кандидатстват работодатели и самоосигуряващи се , които осъществяват дейност в допустимите сектори, конкретно посочени в приложението на РМС щ 429 от 26.06.2020 г., и които са декларирали намаляване на приходите от продажби с не по-малко от 20 на сто през месеца, предхождащ месеца на подаване на заявлението по проекта.

Подробна информация за условията по проекта може да бъде намерена на официалната страница на Агенцията по заетостта, както и на информационните табла в бюрата по труда в страната.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041