Sandanski1.com

Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност? Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност?

Училищата ще станат канал за разпространение на COVID-19 към рисковите групи

Щрихи от портрета на Иван Вергов (Генерала) Щрихи от портрета на Иван Вергов (Генерала)

Пчелен мед и биопродукти влизат в менюто на децата през тази учебна година

01 Sep 2020 :: Sandanski1.com

===

Пчелен мед и биопродукти влизат в менюто на децата през тази учебна година
За първа година пчелният мед и различни биопродукти ще влязат в менюто на децата от училища и детски градини, съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд „Земеделие“. През учебната 2020/2021 г. малчуганите ще получават освен пресни плодове, зеленчуци и млечни продукти и биологична продукция.

Новостите са разписани в последните изменения на Наредбата за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в учебните заведения - „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, обнародвана на 19.06.2020 г.

До момента в ДФ „Земеделие“ са одобрени 97 заявления по училищните схеми за доставка на плодове, зеленчуци и млечни продукти. От тях по 76 искания ще се доставят млечни продукти в 2 985 учебни заведения, а по 91 заявления - ще се осигуряват плодове и зеленчуци в 2 960 училища и детски градини.

Припомняме, че всички заявители могат в срок до 10 дни след издаване на акта за одобрение да извършат промяна на предоставения график за доставките на плодове, зеленчуци, мляко, млечни продукти и мед. Промяната на графика се извършва и при промяна на учебните дни от компетентните органи.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041