Sandanski1.com

Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност? Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност?

Училищата ще станат канал за разпространение на COVID-19 към рисковите групи

Щрихи от портрета на Иван Вергов (Генерала) Щрихи от портрета на Иван Вергов (Генерала)

Протестиращи на "Кулата" искат отваряне на "Илинден-Ексохи"

02 Sep 2020 :: Sandanski1.com

===

За пореден път десетки превозвачи от Гоцеделчевския регион излязоха днес на протест, този път на граничния пункт „Кулата-Промахон“.

Те са недоволни от решението на Гърция да затвори пункта „Илинден-Ексохи“ като мярка срещу разпространението на коронавируса.

Преди дни МВнР съобщи, че „Илинден-Ексохи“ ще бъде отворен за товарни автомобили на 7 септември. Превозвачите обаче остават скептични, защото не са сигурни, че Гърция ще спази обещанието.

Един от организаторите на днешната акция, Кръстьо Веселинков, обяви отново, че намерението им е да алармират евроинституциите за това, че Атина нарушава правото на свободно преминаване на стоки и услуги:

"За нас общо взето нищо не се случва. Тези последни реакции, които се получиха на ниво външно министерство, за мене са изключително закъснели и не виждаме някакъв ефект. Днешният протест на Кулата е чисто и просто да алармираме европейските институции, тъй като е нарушено основно правило в договора, а именно свободното движение на стоки и товари".
Ако искането им не бъде изпълнено, протестиращите са готови да преминат към гражданско неподчинение.

Протестът премина при засилено полицейско присъствие.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041