Sandanski1.com

Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност? Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност?

Училищата ще станат канал за разпространение на COVID-19 към рисковите групи

Щрихи от портрета на Иван Вергов (Генерала) Щрихи от портрета на Иван Вергов (Генерала)

ВМРО иска да отпаднат номерата на партиите в бюлетината

11 Sep 2020 :: Sandanski1.com

...

В бюлетините за гласуване да има само имената на политическите формации, без номера. Това предлагат от ВМРО като промяна в Изборния кодекс. Целта им е „да се елиминира възможността неграмотни избиратели да упражняват контролиран вот чрез заучаване на номер“. ВМРО смятат, че това би „работило“ като своеобразен образователен ценз.

Припомняме, че „воеводите“ настояват за въвеждане на образователен ценз през промяна в Конституцията. ВМРО обяви, че няма да подкрепи предлаганата от ГЕРБ нова Конституция, ако там не бъдат заложени и техните предложения. Хората на Красимир Каракачанов не харесват и предложението на ГЕРБ за начина на гласуване за свикване на Велико Народно събрание. Управляващите искат половината от 400-те велики депутати да се избират мажоритарно.

Това, според Юлиян Ангелов от ВМРО, противоречи на Конституцията. Основният закон постановява, че народните представители във Великото Народно събрание се избират по начина, по който и тези в обикновено Народно събрание. Последните избори за парламент бяха проведени чрез пропорционален вот.

Партия ВМРО е склонна да бъде въведен избор за гласуване чрез машина или с бюлетина, макар че е против машинния вот. БСП пък искат гласуването да е само с машини, от ДПС също настояват за отпадане на хартиените бюлетини и хартиените протоколи.

НФСБ на свой ред е против предложението изборите да се провеждат в два дни, ако обстановката с коронавируса се усложни.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041