Sandanski1.com

Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност? Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност?

Училищата ще станат канал за разпространение на COVID-19 към рисковите групи

Щрихи от портрета на Иван Вергов (Генерала) Щрихи от портрета на Иван Вергов (Генерала)

България е заплашена от спиране на еврофондове заради корупцията

11 Sep 2020 :: Sandanski1.com

...

В първата седмица на октомври ще има дебат в пленарната зала на европейския парламент за върховенството на закона България. Това съобщи евродепутатът от БСП Елена Йончева в интервю за БиТиВи. По думите й такъв дебат се прави за държави, които се намират в критично положение.

Най-вероятно този дебат ще приключи с резолюция и това ще има сериозни последици за България, включително и спиране на еврофондове. "Правителството да не си прави илюзии", препоръча Йончева.

Вчерашният дебат в комисия LIBE беше изключително важен, посочи Йовчева и открои, че той е показал, че Механизмът спрямо България продължава да съществува, активен е и никой не се ангажира с неговото отпадане- Така спрямо страната ни може да има два механизма - един за всички страни от ЕС, който включва и наблюдение на медийната свобода, и старият механизъм от 2006 г.

Елена Йончева открои, че до този момент никога премиер, поканен на изслушване в ЕП, не е отказвал присъствие, както направи миналата седмица Бойко Борисов и изпрати три дами като представители на страната.

Положителното, по думите на Йончева, е, че в Европейския парламент вече се говори за върховенството на закона в България и то благодарение на протестите. Сравненията с Беларус са основателни, тъй като в България има авторитарен режим. Европа вече си отваря очите за това, според Йончева. "В Брюксел много добре знаят какъв е Борисов, но мълчат... Борисов трябва да си отиде, но и ние трябва да направим всичко възможно нови Борисовци да не се появяват", коментира евродепутатът.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041