Sandanski1.com

Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност? Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност?

История на Ловно-рибарско дружество История на Ловно-рибарско дружество СОКОЛ1920, Сандански

Конспирация от пето поколение: как социалните мрежи превърнаха 5G в невидима заплаха Конспирация от пето поколение: как социалните мрежи превърнаха 5G в невидима заплаха

МЗ с насоки за родителите на деца, посещаващи учебни заведения в условията на Covid-19

21 Sep 2020 :: Sandanski1.com

...

При установен случай на зараза с коронавируса в училище и нареждане от здравните инспектори да се изследват учители и деца тестовете се заплащат от държавния бюджет, обяви Министерството на здравеопазването. Покриват се и разходите за PCR тестове на ученици под карантина.

На 14-дневна карантина подлежат всички ученици от паралелка, в която е получен положителен тест за коронавируса, но родителите на контактните ученици няма да бъдат поставяни под карантина, но имат право на болничен лист.

От МЗ разпространиха насоки за родителите на деца, посещаващи детски заведения и училища в условията на Covid-19.

В случай на заразено дете контактните деца от групата или класа не е задължително да бъдат тествани.

В случай, че дадено дете е поставено под задължителна карантина, родителите могат да продължат да ходят на работа, съобщават от министерството.

Информационната система за борба с Covid-19 изпраща на общопрактикуващите лекари автоматично съобщение по електронна поща за всяко карантинирано лице от пациентската им листа. Целта е провеждане на активно наблюдение и издаване на болничен лист при необходимост.

При положителен случай на учител в учебно заведение се извършва епидемиологично проучване от съответната Регионална здравна инспекция. В хода на проучването здравните инспектори определят контактните лица.

При положителен резултат за коронавирус при дете под карантина се поставят всички членове на семейството, за което всеки здравноосигурен има право на болничен лист, съобщават още от МЗ.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041