Sandanski1.com

Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност? Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност?

История на Ловно-рибарско дружество История на Ловно-рибарско дружество СОКОЛ1920, Сандански

Конспирация от пето поколение: как социалните мрежи превърнаха 5G в невидима заплаха Конспирация от пето поколение: как социалните мрежи превърнаха 5G в невидима заплаха

България ще получи 511 млн. евро заеми за краткосрочна заетост

24 Sep 2020 :: Sandanski1.com

===


България ще получи 511 млн. евро заеми по инструмента SURE. Това стана ясно след приключването на националните процедури и след като всички страни-членки подписаха споразуменията с Комисията за гаранции на стойност 25 млрд. евро.

Мярката ще осигури до 100 млрд. евро за защита на работните места в сектори, пострадали от пандемията, както и за създаване на временна заетост.

В края на август Европейската комисия предложи на Съвета да бъде предоставена финансова подкрепа в размер на 81,4 милиарда евро на 16 държави членки в рамките на SURE. Инструментът е съществен елемент от цялостната стратегия на ЕС за защита на гражданите и смекчаване на тежките социално-икономически последствия от пандемията от коронавирус. Това е една от трите мрежи за сигурност, одобрени от Европейския съвет за защита на работниците, предприятията и държавите.

След като Съветът одобри предложенията, парите ще бъдат отпуснати под формата на заеми при благоприятни условия от ЕС за страните членки.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041