Sandanski1.com

Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност? Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност?

История на Ловно-рибарско дружество История на Ловно-рибарско дружество СОКОЛ1920, Сандански

Конспирация от пето поколение: как социалните мрежи превърнаха 5G в невидима заплаха Конспирация от пето поколение: как социалните мрежи превърнаха 5G в невидима заплаха

Агенцията по горите провери 1300 ловни дружини

03 Oct 2020 :: Sandanski1.com

Днес започна сезонът за лов на дива свиня

От 8 август насам, когато бе открит ловният сезон за пернат дивеч, са проверени общо 1 327 ловни дружини. Това показват данни на Изпълнителната агенция по горите, както и на регионалните дирекции по горите. Направени са повече от 6 700 проверки, като са прегледани 471 превозни средства и са инспектирани 4 826 ловци. Други 162 физически лица също са минали на проверка. Констатираните нарушения пък са едва 21 и са съставени 5 акта по Закона на лова и опазване на дивеча.

От днес е открит и ловният сезон на дива свиня. Очакванията са само днес да излязат общо 156 дружини на територията на регионалната дирекция по горите към София (РГД - София). Повече от половината от тях следва да бъдат проверени. „Груповият лов на дива свиня и тази година ще се извършва при строго спазване на мерките за биосигурност, с цел предотвратяване разпространението на заразата Африканска чума по свинете", каза зам.-директорът на РДГ-София инж. Филип Ковашки.

Ловно-рибарската дружинка с. Локорско към ЛРС София – Север също бе проверена от РГД - София. Горските служители провериха заверките на ловните билети, членските карти на членовете на дружинката, разрешителните за лов, както и облеклата на ловците за наличие на ярък сигнален цвят.

През първите ловни излети на 3, 4, 10 и 11 октомври, ловците ще попълват формуляри за събиране на данни, свързани с нова Методика за мониторинг на запаса на дивата свиня. Резултатите от данните ще бъдат използвани за определянето на запаса на вида в отделните региони и общо за сраната. За коректното попълване на данните в предоставените формуляри служители на ДГС, ДЛС и РДГ ще присъстват на ловни излети в определените дати и ще съдействат на ловците.

Във връзка със засилените мерки и недопускане на инциденти с огнестрелно оръжие са организирани съвместни проверки с представители на МВР.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041