Sandanski1.com

Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност? Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност?

История на Ловно-рибарско дружество История на Ловно-рибарско дружество СОКОЛ1920, Сандански

Конспирация от пето поколение: как социалните мрежи превърнаха 5G в невидима заплаха Конспирация от пето поколение: как социалните мрежи превърнаха 5G в невидима заплаха

В Благовеград спират сватби и кръщенета за 14 дни

16 Oct 2020 :: Sandanski1.com

...

За 14 дни масовите събирания като сватби, кръщенета, семейни тържества и други ще бъдат ограничени. Това бе решено на днешното заседание на Общинския кризисен щаб.

Кметът Румен Томов свика щаба заради усложнената обстановка с COVID-19 в областта и специално Благоевград, попаднал в „червената зона“ на областните градове в страната.

Ще се засили контролът над спазването на мерките на общинските пазари. По уредбите на централните улици ще бъде напомняно на хората да спазват ограниченията.

Обсъждахме много мерки, но решихме, че не са подходящи за този момент. Ако има ръст на заразените, тогава ще ги приложим. Обсъждахме носенето на маски навън, но това не се прие, добави Томов, цитиран от БГНЕС.

Той разказа, че състоянието на служителите на Ансамбъл „Пирин“ е добро. От 83-ма служители, 23-ма са с положителни проби. Всички са под карантина, в добро състояние.

Благоевград води класацията, защото в областта взетите проби са с най-голям брой от цялата страна. Може би това е една от причините, без да омаловажаваме обстановката, добави инж. Томов. В града има ръст с 25% на заболелите за последните 3-4 дни.

Кметът обаче не е съгласен с призива на НОЩ да се избягват пътуванията от и за Благоевград. исля, че е крайно неуместно да се правят изявления от високопоставени хора, защото ние не сме в кризисна ситуация. Дайте да го затворим и всички да стоим вкъщи, коментира Томов.

Той бе категоричен, че на входа на областния град няма да се поставят КПП-та и да се затварят училища, всичко работи в нормалния си вид.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041