Sandanski1.com

ДОКЛАД В КОНГРЕСА НА САЩ: Престъпни групи управляват България

Всеки трети медик в общинските болници – в пенсионна възраст

Четвърт от българите живеят под прага на бедносттаРедакционни

София: В Северна Македония има списъци за саморазправа с българи

01 Jan 2021 :: Sandanski1.com

===


МВнР следи внимателно продължаващите публикации в социалните медии със списъци на български граждани в Република Северна Македония, призоваващи към саморазправа с тях. Очакваме властите в Скопие да предприемат мерки за прекратяване на езика на омразата и за защита на своите граждани с българско самосъзнание.

Това обяви Министерството на външните работи на официалната си Фейсбук страница в сряда, 30 декември.

Езикът на омразата, използван в Северна Македония срещу България, е един от основните аргументи на София за ветото върху старта на преговорите на Скопие за членство в Европейския съюз.

В същото време македонският премиер Зоран Заев обяснява, че поведението на София е свързано с предстоящите в България избори. Според него риториката в България и ветото върху старта на преговорите на Скопие с ЕС се дължат точно на предизборната ситуация в страната. Заради идващите избори София правела “нерационални ходове”.

“Аз като ръководител на правителството поемам ангажимента в името на целия македонски народ прилагането на Договора да бъде за пример. На първо място, защото така ще служа най-добре на своя народ, но, разбира се, и на приятелска България. Лично аз потвърждавам нашата позиция за пълно противопоставяне на говора на омразата, който трябва да бъде прекратен незабавно”, е казвал също така Заев.

************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041