Sandanski1.com

ДОКЛАД В КОНГРЕСА НА САЩ: Престъпни групи управляват България

Всеки трети медик в общинските болници – в пенсионна възраст

Четвърт от българите живеят под прага на бедносттаРедакционни

Великобритания прави полеви болници

02 Jan 2021 :: Sandanski1.com

...

Великобритания задейства отваряне на полеви болници, създадени в началото на пандемията, съобщават Ройтерс и БНР. За четвърто поредно денонощие случаите на заразявания с Covid-19 надхвърлят 50 000. Страната влезе в първия ден на 2021 година с 53 285 заразени и 613 смъртни случаи. Една от жертвите е 8-годишно момче.

От ръководството на националното здравеопазване предупредиха, че следващите няколко седмици ще бъдат изключително трудни за болниците. Новият щам на вируса, който се разпространява много бързо, както и отсъствието на част от персонала усложняват обстановката. Лекарите предупреждават хората да приемат сериозно ситуацията и да следват разпоредбите, за да защитят здравеопазването.

На този фон, правителството взе решение всички основни училища в Лондон да бъдат затворени от понеделник и да преминат към онлайн обучение.

Първоначалните планове на правителството бяха част от училищата да отворят на 4 януари, но заради ситуацията с пандемията и протестите на местните власти, както и на профсъюзите, министрите отстъпиха.

Кметът на Лондон Садик Хан коментира, че „правителството най-сетне е проявило разум“.

************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041