Sandanski1.com

ДОКЛАД В КОНГРЕСА НА САЩ: Престъпни групи управляват България

Всеки трети медик в общинските болници – в пенсионна възраст

Четвърт от българите живеят под прага на бедносттаРедакционни

Стотици измрели птици след фоейрверките в Рим

03 Jan 2021 :: Sandanski1.com

...Новогодишните фойерверки в Рим са убили стотици птици, съобщиха от италианска организация за защита на животние. В социалните мрежи се разпространяват кадри от главната гара в града, на които се виждат десетки птици, предимно скорци, нападали по земята.

Причината за смъртта не е ясна, но според Международната организация за защита на животните тя е свързана с шумните гърмежи на пиратки и фойерверки в този зелен район, където гнездят много птици.

Стреснати, може да се сблъскали в небето или да да се ударили в прозорци и електропроводи. Птиците, освен това, също могат да умрат от сърдечен удар, заяви говорител на организацията, цитиран от Ройтерс.

В Рим важи полицейски час от 22 часа и бе в сила забрана за използването на лични пиротехнически средства, но навръх Нова година ограниченията бяха игнорирани.

************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041