Sandanski1.com

ДОКЛАД В КОНГРЕСА НА САЩ: Престъпни групи управляват България

Всеки трети медик в общинските болници – в пенсионна възраст

Четвърт от българите живеят под прага на бедносттаРедакционни

Радев: Не предлагам избори в два дни, търся най-добрите решения

08 Jan 2021 :: Sandanski1.com

===

Президентът Румен Радев коментира днес, че не е негова идеята за провеждането на избори в два дни и че той не предлага това, а просто проучва възможностите, така че окончателните решения да са най-добрите. Днес държавният глава продължава срещите си с експертите от ЦИК и НСИ.

При разговора си вчера с кметове от Националното сдружение на общините в България, президентът каза, че при него са постъпили и предложения за избори в два дни и поиска да чуе мнението на градоначалниците. Те от своя страна заявиха, че вече са започнали подготовка за предстоящия вот, но че е по-реален вариантът за удължен изборен ден и коридори за гласуване на хората под карантина, отколкото избори в два дни.

„Основната цел на тези консултации е гражданите да се убедят, че всички държавни власти и изборна администрация търсят най-добрите решения, така че да бъде защитено тяхното здраве, право на глас и да имат доверие в изборния процес“, подчерта Радев, цитиран от Фокус.

„Заявих много ясно, че към мен постъпват идеи и предложения за гласуване в два дни. Естествено е да споделя тази идея с кметовете, върху които ще легне тази отговорност. Това не е моя идея. Знам какво би означавало това, но нека се обсъди, защото има хора, които мислят по този начин. Нека се види и кметовете да кажат какви огромни проблеми има ако се тръгне по този вариант. Не лансира президентът такава идея“, подчерта няколко пъти държавният глава.

Радев бе категоричен, че трябва да има комплект лични предпазни средства за всеки избирател, който е отишъл да гласува. Президентът напомни, че една от целите на тези консултации е да се запази здравето на гражданите – и гласоподавателите, и членовете на всички избирателни комисии.

Президентът е категоричен, че трябва да се гарантира конституционното право на глас на всички българи в страната и в чужбина. Да гарантираме надеждност на машинното гласуване по закон. Затова вече се работи активно, призова още той.

По запазването на здравето на хората, които работят в секциите, ще бъде добър знак ако хората в секциите знаят, че ще получат маски от определен клас. Също така за хората, които идват да гласуват, ще бъде добър знак на всеки българин, който реши и трябва да иде да гласува, трябва да му бъде предоставен някакъв комплект лични предпазни средства. Това ще покаже, че държавата има отношение към своите граждани и ще повиши доверието в изборния процес, е мнението на Румен Радев.

************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041