Sandanski1.com

ДОКЛАД В КОНГРЕСА НА САЩ: Престъпни групи управляват България

Всеки трети медик в общинските болници – в пенсионна възраст

Четвърт от българите живеят под прага на бедносттаРедакционни

Министър Ангелов: Ваксини ще има за всички

08 Jan 2021 :: Sandanski1.com

===

Ваксини ще има за всички желаещи български граждани. Когато пристигнат и препаратите на Астра Зенека, ще стане възможна най-масовата фаза на ваксинация. От тях България очаква да получи 4,5 милиона дози. Това стана ясно от думите на здравния министър проф. Костадин Ангелов, който посети болницата в Гоце Делчев.

Последната статистика сочи, че от 4 януари досега у нас са ваксиннирани 11 200 души с първата доза от ваксината на Пфайзер.

„Тук правим едно много добро сътрудничество между болницата в Гоце Делчев и болница „Св. Екатерина” в София, за да може лабораторията тук да работи и да отговаря на нуждите на областта. За ваксините - днес тук ще се ваксинират 30 човека, а в България вече са ваксинирани 11 200 души, каза Ангелов, цитиран от Фокус-Пирин.

Трябва да кажа нещо много важно, тъй като се говори че ваксините няма да стигнат за българските граждани. Като дойде ваксината на Астра Зенека очакваме 4.5 млн. ваксини, които ще стигнат за 2.5 млн. българи. Първата доставка е от 500 хил. дози. Така, че няма опасност, подчерта здравният министър.

************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041