Sandanski1.com

ДОКЛАД В КОНГРЕСА НА САЩ: Престъпни групи управляват България

Всеки трети медик в общинските болници – в пенсионна възраст

Четвърт от българите живеят под прага на бедносттаРедакционни

ГЕРБ-Сандански: "Настояваме за публикуване на пълен списък на ваксинираните срещу Ковид-19 лица в общината"

09 Jan 2021 :: Sandanski1.com

... през изминалата седмица е започнало съставянето на списък на общинските съветници, които желаят да се ваксинират, без никакви критерии и обосновка

Декларация на ГЕРБ-Сандански

Община Сандански стана първата, в която началото на ваксинацията обхваща не само медицинския състав и хора на първа линия, а и политически лица.

Считаме това за неморално в дни, в които българските лекари не се прибират с дни при семействата си и когато има хиляди уязвими граждани на обществото ни.

Научихме, че през изминалата седмица е започнало съставянето на списък на общинските съветници, които желаят да се ваксинират, без никакви критерии и обосновка. С изненада научихме, че ваксинацията е започнала публично днес с председателя на ОБС – Сандански, г-н Николай Шаламандов и други политически лица. Нещо повече, сред първите ваксинирани са и служители, които подпомагат работата на ОБС – Сандански и не заемат публична длъжност. Считаме, че всички те НЕ попадат в никоя от изброените рискови групи описани в Националния план за ваксинация.

Общинският ръководител партията г-н Стоян Стоев днес проведе разговори с всички общински съветници от ПП ГЕРБ. Всеки от тях е получил лична покана да бъде ваксиниран и всички те са отказали с мотива, че първите ваксини трябва да бъдат за хората на първа линия и за уязвимите групи на обществото, а те ще се ваксинират, когато дойде техният ред.

Единственият се ваксинирал от групата е Петър Додушев, който е бил включен като практикуващ учител в рискова възрастова група.

Според ГЕРБ – Сандански, всичко това показва, че липсва каквато и да е организация на местно ниво. Съставянето на списък от Общинския съвет е вмешателство и от страна на управляващите Община Сандански в плановете за ваксиниране на местно ниво съгласно Националния план за ваксинация.

В тази връзка настояваме директорът на МБАЛ „Югозападна болница“ да предостави списък на всички ваксинирани лица. Също така председателят на ОБС – Сандански, г-н Николай Шаламандов да разясни: какво е неговото участие в съставянето на този списък.

ГЕРБ – Сандански, ще постави и въпроси към кмета на Община Сандански - г-н Атанас Стоянов, за да научи мнението му за създадената организация, към председателя на ОБС – Сандански - г-н Николай Шаламандов, за личното му участие във ваксинацията и към директора на МБАЛ „Югозападна болница“.

************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041