Sandanski1.com

ДОКЛАД В КОНГРЕСА НА САЩ: Престъпни групи управляват България

Всеки трети медик в общинските болници – в пенсионна възраст

Четвърт от българите живеят под прага на бедносттаРедакционни

Людмил Карамитов: Някаква бъркотия е с ваксинацията в Сандански

11 Jan 2021 :: Sandanski1.com

...

- Какво мислите, г-н Карамитов, за случката с ваксинирането на съветници и служители на Общинска администрация?

- Това е нарушение на заповедта на министър Костадин Ангелов. ГЕРБ - Сандански, излизат с декларация за ваксинирането на Шаламандов, а организационният секретар на ГЕРБ го е изпреварил даже. Така че... някаква бъркотия е. Идват избори, а преди година и нещо имаше местни, някои не направих анализ на загубата. А ние инвестирахме в тази партия надежди, помагали сме...
Виждате, че сме в централните медии. Ако сме спасили ваксините, за да не ги хвърлят, добре, но все пак има ред. Не знам защо мълчи и Югозападна болница. Всичко това не е добре.

- Ако е имало незнание за алгоритъма за поставяне на ваксината, това оправдава ли общинските съветници? Къде преминава линията между наглостта, увереността, че всичко ти е позволено и... незнанието, което не е оправдание за обществени дейци, нали?

- Много е тънка линията. Вземете от тях интервю, може би са се подвели. Защо само за Додушев и Шаламандов се говори, има ли други?

- Има, за 20 души се съобщава.

- Тогава не е коректно само Додушев и Шаламандов да съобщават. Разбирам: добре би било да дадат пример за ваксиниране Шаламандов и кмета. Но защо са ваксинирани другите? Ето я какофонията... Вземете интервю от, тях двамата, от други отговорни лица.

- Опитах да намеря местния представител на РЗИ, но той не отговори на повикването ми. Морално ли е, прочее, на опашката да бъдат пререждани възрастни хора, които, в условията на пандемия, чакат ваксина?

- Разбира се, че не е морално, нито нормално, няма човек, който да каже обратното. Пък има и разпоредби...

* Людмил Карамитов е бивш общински съветник (2003-2007).

************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041