Sandanski1.com

ДОКЛАД В КОНГРЕСА НА САЩ: Престъпни групи управляват България

Всеки трети медик в общинските болници – в пенсионна възраст

Четвърт от българите живеят под прага на бедносттаРедакционни

Проверяват Сандански за ваксинирането на общински съветници

11 Jan 2021 :: Sandanski1.com

...

През социалните мрежи здравният министър Костадин Ангелов обяви, че е назначил проверка на ваксинирането в Сандански. До нея се стигна, след като бе разкрито, че общински съветници са се вмъкнали сред първите, получили инжекция срещу КОВИД-19.

Проверката ще проследи дали в Сандански са извършени ваксинации извън реда, описан в Националния план за ваксиниране срещу КОВИД-19. Ако проверката докаже, че редът за ваксинации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на МЗ, отговорни за изпълнението на плана в региона, ще понесат най-строги санкции, закани се министърът.

Местна медия пусна кадри как председателят на общинския съвет Николай Шаламандов от ВМРО и заместниците му се ваксинират. В опит да се оправдаят, те обявиха, че ставало въпрос за изостанали около 30 дози ваксина, затова е събота били ваксинирани 20 общински служители. Зам.-кметът на общината Павлина Караджова не вижда нарушение, защото по-рано имало допитване до медицинските служители в града и се оказало, че повечето били преболедували КОВИД-19 и затова се въздържали от ваксината. РЗИ в Благоевград твърди пред struma.com, че МБАЛ "Св. Врач" е получила 100 дози ваксини, които не били реализирани сред медицинския персонал и са дадени на общински съветници. Ваксините били предадени с протокол и отговорността за това как ще бъдат разпределени носи болницата, на която са предоставени.

************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041