Sandanski1.com

Политическа партия "Републиканци за България" откри днес в град Сандански свой офис

КНСБ иска минимална заплата 1230 лева и средна 2460 лева

Премиерът: Не трябва да има разлика между големи, малки и отдалечени населени места за ваксинациятаРедакционни

Личните лекари трябва за започнат да поставят ваксини в началото на март

16 Feb 2021 :: Sandanski1.com

...

В началото на март ще трябва да започне ваксинацията в кабинетите на личните лекари, съобщи пред БНТ д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на Българския лекарски съюз и член на ваксинационния щаб. Той бе категоричен, че личен лекар не може да откаже да ваксинира свой пациент.

Дори и пациентите без здравни права ще могат да се ваксинират, но те трябва да се обърнат към РЗИ, уточни д-р Брънзалов. Той уточни, че до дни личните лекари трябва да получат указанията от здравните власти как да подхождат при т.нар. рискови пациенти.

В началото на март би следвало да започне ваксинацията. Ще има доставки на съответните количества ваксини. Това е най-важният етап, тъй като до момента бяха ваксинирани само целеви групи, обясни още д-р Брънзалов.

Призовавам пациентите за точност и акуратност, защото 100% ще бъдат давани часове, за да не се стига до струпване на хора пред кабинетите в ДКЦ-тата. Много ще зависи от пациентите, аз се радвам, че пациентски организации са готови да помагат чисто логистично.

Личен лекар не може да откаже да ваксинира пациент, това е част от неговите задължения, подчерта д-р Брънзалов.

Той бе катигоричен, че няма данни ваксините да са опасни.

Милиони хора по света вече са ваксинирани, не е да няма информация, а към нас въпросите от хора със съпътстващи заболявания са много.

Около 77 000 души са ваксинирани у нас, до момента страничните явления са много малко, категоричен е д-р Брънзалов.

************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041