Sandanski1.com

Политическа партия "Републиканци за България" откри днес в град Сандански свой офис

КНСБ иска минимална заплата 1230 лева и средна 2460 лева

Премиерът: Не трябва да има разлика между големи, малки и отдалечени населени места за ваксинациятаРедакционни

Климатолог: Зимата си отива

16 Feb 2021 :: Sandanski1.com

...

Зимата е към края си. Идва пролетта. Наблюдава се тенденция към леко захлаждане в края на зимата и началото на пролетта. Причината за минусовите температури тази седмица пък е средиземноморски циклон, който засегна и Гърция. Това разясни пред БългарияОнЕър климатологът проф. Георги Рачев.

Този циклон отмина. Той формира значителна снежна покрива в Гърция. Започваме период от една седмица с доста топло време. Днес ще бъде последният леден ден в София. От утре температурите бавно и спокойно ще растат, посочи проф. Рачев.

Няма нищо необичайно. Просто последните 20 години се радваме на все по-топло и по-топло време. Зимата за равнинната и хълмистата част на България приключи. Зима в България тази година на практика нямаше, коментира още проф. Рачев.

Той прогнозира, че по всяка вероятност февруари ще завърши с положителна аномалия от 3 градуса над нормата. Февруари е месец на контрастите. Станахме по-чувствителни към най-малките изменения на климата и по-зависими от малките капризи на времето, смята още климатологът.

************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041