Sandanski1.com

Политическа партия "Републиканци за България" откри днес в град Сандански свой офис

КНСБ иска минимална заплата 1230 лева и средна 2460 лева

Премиерът: Не трябва да има разлика между големи, малки и отдалечени населени места за ваксинациятаРедакционни

Проф. Балтов: 70% от заявилите имунизация не я правят

19 Feb 2021 :: Sandanski1.com

...

"Около 70 процента от заявилите желание да се ваксинират срещу Covid-19 не се подлагат на имунизация, стана ясно на седмичния брифинг за борбата срещу разпространението на коронавируса", коментира директорът на "Пирогов" Асен Балтов.

"При заявен списък от 170 души, заявили жалание да бъдат ваксинирани, реално се явяват не повече от 50. Моята молба е да се включат хората, които искат да се ваксинират, а реално те изчакват да мине втора и трета фаза", каза професор Балтов.

Малко под 86 000 дози ваксина са използвани от началото на кампанията. 24 107 души са получили по две дози. Здравното министерство е финализирало регламента, при който личните лекари ще поставят ваксинационни дози в следващата фаза - възрастните хора и хората с хронични заболявания.

Само за седмица броят на разболяващите се от Covid-19 се е увеличил с 24 процента. Това все още не е довело до прекален натиск върху болничната система. Най-засегната от новата вълна област остава Кюстендилска, където заболеваемостта над 400 на 100 000 души.

Здравните власти отново обявиха готовност за постепенно затягане на ограничителните мерки при средна заболеваемост за страната над 200 на 100 000.

************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041