Sandanski1.com

Политическа партия "Републиканци за България" откри днес в град Сандански свой офис

КНСБ иска минимална заплата 1230 лева и средна 2460 лева

Премиерът: Не трябва да има разлика между големи, малки и отдалечени населени места за ваксинациятаРедакционни

С топъл обяд в Сандански подпомагат социално слаби С топъл обяд в Сандански подпомагат социално слаби

23 Feb 2021 :: Sandanski1.com

Услугата ще се предоставя до април тази година и обхваща 200 души

Община Сандански подписа договор за осигуряване топъл обяд за нуждаещи се хора в условията на пандемия от COVID-19. Обхванати са хора от най-уязвимите групи, обясни в ефира на Радио Благоевград Радостина Траянова, директор Дирекция „Образование, култура, спорт и социално дело“ към общината.

Услугата ще се предоставя до април тази година и обхваща 200 души, уточни Траянова, която допълни, че се разглеждат варианти срокът на тази услуга да бъде удължен.

Три групи нуждаещи имат право на топъл обяд. Първата група са лица без доходи или с ниски доходи-под линията на бедността, които са в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната и поради възрастта или заради увреждания са в по-висок риск от заразяване.

Във втората категория попадат лица с ниски доходи или без доходи, поставени под карантина. Това са хора, които нямат близки, поясни Радостина Траянова.

В третата група са лица, които са обект на социално подпомагане.

************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041