Sandanski1.com

Политическа партия "Републиканци за България" откри днес в град Сандански свой офис

КНСБ иска минимална заплата 1230 лева и средна 2460 лева

Премиерът: Не трябва да има разлика между големи, малки и отдалечени населени места за ваксинациятаРедакционни

Бавно нараства броят на хоспитализираните с COVID-19 в област Благоевград

23 Feb 2021 :: Sandanski1.com

===

Лек ръст на заболеваемост от коронавирус се наблюдава през миналата седмица в сравнение с предходната, каза в ефира на Радио Благоевград д-р Веселка Мончева от РЗИ – Благоевград. През миналата седмица заразените са били 284. От тях 218 са под домашно наблюдение, 66 в болница, 4 в интензивния сектор, уточни д-р Мончева.

По думите й леко нараства броят на хоспитализираните. 60% от легловата база е заета, останалата част е свободна, така че нямаме притеснение, увери д-р Веселка Мончева и допълни, че по-често боледуват пациенти на възраст между 25 и 49 години.

Д-р Мончева увери, че в област Благоевград се наблюдава засилен интерес към ваксинационния процес. В Благоевград имунизации се извършват в РЗИ, в практиката на д-р Дафина Тачова, онкологичната болница "Свети Мина" и Спешния център, допълни д-р Мончева. Към момента интерес от по-малките населени местта в областта към ваксинирането са проявили в Петричко и Добърско. През тази седмица се извършват имунизации с ваксината на "Астра Зенека".


************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041