Sandanski1.com

ДОКЛАД В КОНГРЕСА НА САЩ: Престъпни групи управляват България

Всеки трети медик в общинските болници – в пенсионна възраст

Четвърт от българите живеят под прага на бедносттаРедакционни

Във връзка със Световния ден на книгата и четенето (23 април*) стартираме благотворителна кампания**... Във връзка със Световния ден на книгата и четенето (23 април*) стартираме благотворителна кампания**...

04 Mar 2021 :: Sandanski1.com

...за даряване на книги в училищните и градската библиотеки в Сандански

Във връзка със Световния ден на книгата и четенето (23 април*) стартираме благотворителна кампания** за даряване на книги в училищните и градската библиотеки в Сандански.

В поредица от постове, които ще излъчваме в продължение на няколко седмици, ще Ви приканваме да направите дарение на книги или парични средства за закупуването им.

Ако има и други библиотеки, желаещи да се включат, извън тези, чиито постове ще виждате периодично, нека се свържат с нас.

ВАЖНО!!! Моля, дарявайте запазени нови книги, издадени през последните години!

Сърдечно благодарим на всички!

Обявлението на Трето основно училище "Христо Ботев"...

Училищната библиотека при Трето основно училище „Христо Ботев“ - гр. Сандански, приветства даренията, които ще допълнят...

Публикувахте от Sandanski1.com в Четвъртък, 4 март 2021 г.


---

** Целта на инициативата е да се разнообрази и запълни каталогът на библиотеките, а на събитието е да насърчи децата да открият удоволствието от четенето на книги.

Четенето за удоволствие е най-големият показател за бъдещия успех на детето - повече от образованието на родителите или доходите им.

Целта е да има повече деца, особено тези в неравностойно положение, с навик да четат за удоволствие - за цял живот, и с подобрени житейски шансове, които им носи този навик.

Световният ден на книгата променя живота чрез любовта към книгите и споделеното четене.


* Повече за Световния ден на книгата
Определеният от ЮНЕСКО за Световен ден на книгата и четенето се отбелязва в повече от 100 страни в цял свят, за 24-та поредна година. В Обединеното Кралство се празнува на първия четвъртък на месец март (тази година – 04. март). В останалия свят за празничната дата е избран 23. април – рожденият ден на Уилям Шекспир.

По света се празнува по различни начини – децата подаряват книги помежду си, събират се, за да отпразнуват четенето, обличайки се като любимия си литературен герой, родителите четат и разказват истории на децата си.

************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041