Sandanski1.com

При 100% въведени протоколи: 6 партии влизат в НС При 100% въведени протоколи: 6 партии влизат в НС

„Изправи се! Мутри вън!“ предлага комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ

ВМРО е първа политическа сила в община Сандански, сочат резултатите при 100% обработени протоколиРедакционни

Учениците се връщат в клас на 12 април, детските градини отварят на 5-и

30 Mar 2021 :: Sandanski1.com

===

Разхлабване на мерките ще има. Основно то засяга училищата и детските градини, както и културните институции. Това стана ясно от думите на здравния министър проф. Костадин Ангелов, който тази сутрин даде кратък брифинг заедно с главният здравен инспектор Ангел Кунчев. Двамата присъстваха на пристигането на 51 600 дози от ваксината на Модерна.

„Ще има разхлабване на мерките. Вчера много експерти коментирахме какво трябва да се случи и взехме това решение. Днес то ще бъде облечено в заповед. Най-много експертно натрупване на мнение има за връщане на учениците от 12 април в училище, а децата се връщат в детските градини и ясли на 5 април“, посочи Ангелов, цитиран от „Фокус“.

Стана ясно още, че от 1 април театрите отварят врати с до 30% капацитет. Категорично моловете няма да бъдат отворени, нито голмемите магазини. Изключение ще се направи за тези, които могат да осигурят пространства на открито.

Най-вероятно ще заработят само заведенията, които имат маси на открито. Нощните заведения остават затворени, каза още Ангелов..

С министър Красимир Вълчев ще изработим ясен план как ще се върнат учениците на училище. До 12 април ще остане настоящата форма на присъствено обучение в университетите - само за специалностите, които са изброени към момента. След това обсъждаме да се върнат и тези, които не могат да проведат обучението си в електронна среда. До края на днешния ден ще има заповед. От 12 април ще се върнат учениците в училище по график, който ще изработим от 5-и до 12-и. Детските градини и яслите ще работят от 5 април.

Само открити площи на ресторантите ще могат да работят - градини и пространства пред тях с маси. Същото важи и за местата за настаняване, даде подробности министърът.

Той заяви, че фитнесите се очаква да работят от 1 април при 30% капацитет. Очакваме до обяд още малко експерти да си кажат мнението и най-вероятно това ще бъде факт в заповедта, която ще издам. Не предвиждаме в момента мероприятия на закрито до края на месец април, добави още проф. Ангелов.

************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041