Sandanski1.com

При 100% въведени протоколи: 6 партии влизат в НС При 100% въведени протоколи: 6 партии влизат в НС

„Изправи се! Мутри вън!“ предлага комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ

ВМРО е първа политическа сила в община Сандански, сочат резултатите при 100% обработени протоколиРедакционни

МВнР се разграничи от коментара на Джамбазки, че "Македония е българска"

30 Mar 2021 :: Sandanski1.com

===

Материалът на евродепутата Ангел Джамбазки, в който той използва остър език срещу Северна Македония и два пъти я нарича "българска", не отразява позицията на българското правитевство. Това заяви Министерството на външните работи в съобщение до медиите.

"По повод получена нота от посолството на Република Северна Македония в София относно предизборен клип на евродепутата Ангел Джамбазки, МВнР би искало да заяви, че смята въпросния материал за неуместен. Подчертаваме, че посланията, изразени във видеоклипа, не изразяват официалната позиция на българското правителство," гласи съобщението.

България няма никакви териториални претенции към други държави и това е многократно декларирано, продължава МВнР, но използва повода да критикува Скопие заради базирания в Любляна институт IFIMES, чиято скорошна публикация, представяща България силно негативно, предизвика реакцията на властите.

"Отбелязваме, че този клип от български политик идва след 3-дневното мълчание на правителството на Република Северна Македония, което призовахме да се разграничи от клеветническите публикации на словенската неправителствена организация "Международен институт за близкоизточни и балкански изследвания". Правителството в Скопие не само не осъди въпросните публикации, но нарече "реномиран" института, който напада с лъжи две държави-членки на ЕС: България и Германия," се казва още в съощението на МВнР.

"Забелязваме и пълното информационно затъмнение в медиите на Република Северна Македония относно българския демарш по повод словенската НПО, което свидетелства доколко властите в тази страна-кандидатка за Европейския съюз толерират плурализма и правото на свободно изразяване на мнение."

************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041