Sandanski1.com

ДОКЛАД В КОНГРЕСА НА САЩ: Престъпни групи управляват България

Всеки трети медик в общинските болници – в пенсионна възраст

Четвърт от българите живеят под прага на бедносттаРедакционни

„Изправи се! Мутри вън!“ предлага комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ

06 Apr 2021 :: Sandanski1.com

...

Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ предлага създаване на Комисия по ревизия на управлението на ГЕРБ и проведените обществени поръчки. Решението ще бъде внесено още в първия работен на новия парламент. Това обяви съпредседателят на коалицията Мая Манолова.

В отговор на въпрос ще подкрепи ли искането на БСП да се обявят срещу концесията на Летище София Манолова призова БСП да гласуват за създаване на такава комисия, където ще бъде разгледан и този въпрос.

Пред „Хоризонт“ един от съпредседателите на коалицията адвокат Николай Хаджигенов разшири призива на лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Това е цирк, ние в цирк няма да участваме. Ние трябва да спрем всички свинщини, а не само една от тях, на Борисов. Това за концесията е окей, а то не е само това. Те сега докато си заминат до първия ден на Народното събрание, това ще е всеки ден и по 12 часа на ден. Т.е. всичко трябва да се спре, не само това“, каза той.

Мая Манолова представи и другите подготвени законодателни инициативи на „Изправи се! Мутри, вън!“. Сред тях са промени в Закона за извънредното положение, така че микропредприятията, чийто оборот е намалял с повече от 30% заради Covid кризата, да получат еднократна помощ в размер на една депутатска заплата от 7 хил. лв., а всички останали - поемане на процент от постоянните им разходи и опростяване на половината дължими осигуровки.

Манолова предложи съвместни действия за смяна на състава на ЦИК и съдебна реформа и обеща всички преговори за съставяне на правителство, на които бъдат поканени, да са публични.

„Всички контакти с която и да било от парламентарните сили ще се провеждат публично, прозрачно, пред очите на българския народ. Ние няма да влизаме в абсолютно никакви разговори с когото и да било, които да не са публични, и да не е информирана обществеността, но съставянето на правителство е ангажимент на първите три партии“.

„Българските граждани отредиха на „Изправи се! Мутри вън!“ значимата роля да бъдем парламентарен омбудсман и първият проект за решение ще бъде за създаването на комисия по ревизията, която да се заеме на първо място с черните каси на властта“, каза тя.

Манолова се ангажира да отвори парламента за граждани и отнети привилегии на министри, депутати и високопоставени чиновници, включително служебните автомобили.

„Така ще им дадем възможност да се присъединят към градския транспорт“, каза Манолова.

************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041