Sandanski1.com

Фотоконкурс на Sandanski1.com. Темата: Фотоконкурс на Sandanski1.com. Темата: "Есен в Сандански"

Допитване: Вашето мнение за обединението на болниците в Сандански и Петрич Допитване: Вашето мнение за обединението на болниците в Сандански и Петрич

ВИДЕО. Изложба ВИДЕО. Изложба "Акварели" на Венци Кирилов

Новини от Twitter@sandanski1

Новини от Сандански

Семинар за добри родители в Сандански

Само 20 от 265 общини могат да издават и обменят е-документи

Снекбар "Милениум", Сандански, търси сервитьорка

САЩ рестартират системата за регистрация за Зелена карта

ВАЖНО!!! РПУ - Сандански, обяви за издирване Иван Димитров Динчев, на 86 години

40% от българите са застрашени от бедност

Безработицата е спаднала до 6.5%

121 свободни работни места са обявени тази седмица в Община Сандански

ИЗБОРИ'15

Балет Балет "Жасмин" открива новата учебно-творческа година и обявява прием на деца от 5 до 15 години

В #Сандански се продава мезонет с РЗП 110.67 кв. м, подходящ за жилище, офис или артистично студио В #Сандански се продава мезонет с РЗП 110.67 кв. м, подходящ за жилище, офис или артистично студио

Езиков център Езиков център "Алина", град Сандански, записва за курсове по английски език за деца ученици и възрастни

ВАЖНО! Инициативна група издирва наследници на убити в Гърция през 1944 г. от Светиврачка околия

ЛРД ЛРД "Сокол" 1920, Сандански, започна кампания за разселване на яребици и кеклици

ВИДЕО. Иван Митов разказва за за Планинска спасителна служба - отряд Сандански ВИДЕО. Иван Митов разказва за за Планинска спасителна служба - отряд Сандански

Георги Баханов за Синята зона: Спокойствие, има простор, въздухГеорги Баханов за Синята зона: Спокойствие, има простор, въздух

12 Apr 2017 :: Sandanski1.com

Таксиметров шофьор: "Много по-добре е днес. Дано след време да стане още по-леко! В понеделник и петък по този град е мъка да шофираш, а днес е леко"

Историческият Ден първи на Синята зона в Сандански приключва и е време да споделим първите впечатления.

Реакциите
- поведението на шофьорите, коментарите на граждани, бяха всевъзможни: от безусловно одобрение до... употреба думи, които не са за писане, ще загубим почтената аудитория.

Без досадно разточителство в разсъжденията да се опитаме да обобщим споделеното от мнозина, чието мнение екстрено потърсихме днес...

Георги Баханов, член на Централната избирателна комисия:"Синята зона? Днес видях спокойствие, има простор, въздух".

Читател 1, коментар: "Сега централните натоварени улици ще бъдат сравнително празни, защото Ганьо не обича да си плаща и голяма част от колите, паркирали доскоро в центъра, ще се разположат на най-близката до центъра улица, но извън Зоната".

Таксиметров шофьор 1: "Много по-добре е днес. Дано след време да стане още по-леко! В понеделник и петък по този град е мъка да шофираш, а днес е леко". (Подкрепиха го още трима колеги от стоянката, известна като ОТП-то).

Читател 2, коментар: "Улица "Серес" най-после видя, че си има и тротоар!"

Читател 3, коментар: "Градът е малък, обикновено ходя навсякъде пеша, а ако бързам или времето е лошо, си викам такси... Та... в разговора ми днес с таксиметровия шофьор чух от него следното - бе, не е още идеално, ама е мноооого по-добре от преди!"

Читател 4, коментар: "Днес беше толкова приятно да се разходиш/покараш по централните улици - спокойствие, широчко..."

Общински съветник 1: "Ефект има. Все едно е паднала бомба. Колите се скриха. Но как ще се издържа звеното, не знам, 580 000 трябват. Периферията е както обикновено. Не е чак толкова задръстена, колкото очаквах. Ще видим занапред."

Общински съветник 2: "Напиши, че днес е Велик ден за Сандански, точно преди Великден. Има кооперации със свободни гаражи, но никой не ще да ги купи и ползва. Включително и аз".

Общински съветник 3: "Районът около храм "Свети Георги" и претоварен. Улицата от храма - към Първо ОУ, също е задръстена от паркирали автомобили. Както се и очакваше, Синята зона освободи определени райони от автомобили, но за сметка на други райони. Трябва да се обособят нови паркинги. Градът ни е претоварен от МПС-та".

Читател 5, коментар: "Нещо май не е направена правилно организацията на хората, работещи за Синята зона. Не може - от началото на пазара, до банята - да отговаря само един човек. Докато иде до банята и се върне, сума ти народ са си паркирали - на кой където му е кеф, без да са платили. Иначе "глупаците" си платихме - къде преференциално, къде за цялата (зона) и си викаме: Е, за да ни съберат парите ли беше големия зор!?! Ти си си дал паричките, а друг си паркира и си тръгва, и ти се хили. България, Сандански, синя лагуна (зона). Без коментар."

Читател 6, коментар: "Страдат онези, които за 3 пресечки от кафенето, се качват на колите".

Бъг в системата

Оказа се, увери ме в това служител на Синя зона на ул. "Христо Смирненски", че SMS на кирилица не работи. Трябва да се пише на ЛАТИНИЦА, САМО С ГЛАВНИ БУКВИ. Впрочем, служителят бе много любезен, отговори бързо и без колебание на въпроса ми.

Парадокси

Госпожа от ул. "Мелник" се възмути, че трябва да плати престоя на кола на фирма, която извършва услуга в дома й.

Незнание

Въпреки разгласите има граждани, които не познават правата и задълженията си във връзка със Синята зона. Изглежда Интернет не е достатъчен. Би било полезно, мисля, властите да отпечатат скромна листовка с най-важното за Зоната. Листовка, която да се разпространява на оживени публични места - кафенета, магазини, хотели, репове и прочие.

Ето снимки от важни за трафика улици в града:Б. ред. Засега - толкова, ще продължим да следим внимателно процеса на утвърждаване на Синята зона в град Сандански. В обсега на любопитното: Част от кръжеца в "Ъгъла", който през зимата почти не ме скалпира - заради яростната ми защита на Зоната, сви знамената. Някои си прибраха колите в дворовете, други си платиха, мирнаха и вече докладват за нарушения. Примерни граждани... По нашите географски дължини и ширини някой хубави неща стават с масирано и упорито революционно насилие, няма как ;-)

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3