Sandanski1.com

Учителската професия – безмерната бумащина и стрес, нежелана от младите хора

Д-р Борислав Николов, санданчанин, за разликите в здравеопазването у нас и САЩ Д-р Борислав Николов, санданчанин, за разликите в здравеопазването у нас и САЩ

ВИДЕО. 21-годишният Ивайло Цурев - с успешна футболна кариера в Германия ВИДЕО. 21-годишният Ивайло Цурев - с успешна футболна кариера в Германия

Новини от Twitter@sandanski1

Новини от Сандански

Анализ на прокуратурата и МВР показа "ужасяващи практики" при инвалидните пенсии

ВАС: Валери Симеонов не е дискриминирал ромите с „озверели човекоподобни“.

По случай 21 януари – Ден на родилната помощ, кметът на Община Сандански Кирил Котев посети АГ-отделение на МБАЛ "Югозападна болница"

Чрез тайн иклиенти ЧЕЗ ще оценява качеството на обслужване на гражданите

Планирани прекъсвани на електроснабдяването в Община Сандански, 23-24 януари

Ще караме с 30 км/ч в градовете и с 80 км/ч – извън тях

Хакери са изпратили фалшиви имейли до клиенти на ЧЕЗ

ЧЕЗ прилага 5 нива на контрол при отчитане на електромерите

ИЗБОРИ'15

От 14 до 17 февруари Винарска изба От 14 до 17 февруари Винарска изба "Златен Рожен" отваря вратите си за посетители

Искате ли да стартирате самостоятелен бизнес? Посетете информационното събитие на ДЕЛИНА КОНСУЛТ ООД в Сандански! Искате ли да стартирате самостоятелен бизнес? Посетете информационното събитие на ДЕЛИНА КОНСУЛТ ООД в Сандански!

Руска седмица в ресторант Руска седмица в ресторант "Синти", хотел Вила Синтика, град Сандански!

Видео, ПРОФИЛИ. Първият ни гост е д-р Борислав Николов, санданчанин Видео, ПРОФИЛИ. Първият ни гост е д-р Борислав Николов, санданчанин

ERA Sport, собственост на сем. Бойка, Пламен, Екатерина и Никола Мицански, e най-новият в град Сандански магазин за спортни артикули ERA Sport, собственост на сем. Бойка, Пламен, Екатерина и Никола Мицански, e най-новият в град Сандански магазин за спортни артикули

Апартамент за продажба в град Сандански. Жилищна площ - 85 кв. м Апартамент за продажба в град Сандански. Жилищна площ - 85 кв. м

През 2018-та ПГ ЯНЕ САНДАНСКИ ще отбележи 80-годишен юбилей. Програма на тържествата и проявите През 2018-та ПГ ЯНЕ САНДАНСКИ ще отбележи 80-годишен юбилей. Програма на тържествата и проявите

16 Jan 2018 :: Sandanski1.com

Кулминация на юбилейните тържества е тържественият концерт "80 години ПГ Яне Сандански". Той ще бъде на 11 май, пл. "България"

През 2018-та Профилирана гимназия "Яне Сандански" ще отбележи знаменателно събитие - своя 80-годишен юбилей.

В тази връзка ръководството на училището разработи и оповести календара на тържествата и проявите, на които ще станем свидетели.

През февруари гимназията ще организира дискусия "Идеите на Яне в наши дни".

За месец март е планиран конкурсът за стихотворение, разказ и есе. Темите: "Училище, убежище на моите мечти!", "Име, което задължава, място, което вдъхновява!" и "Моето училище!". Походът на вдъхновителите "Аз мога - тук и сега" и състезанието по информатика и информационни технологии са календара на събитията през същия месец.

През април ще видим и прочетем юбилейния вестник "80 години ПГ "Яне Сандански", традиционната за училището вечер на чуждите езици, ще наблюдаваме колопоход - обиколка по пътищата на Община Сандански, с дължина 80 км и лекоатлетически крос - 800 м.

На 20 април ще се състои благотворителна вечер за набиране средства за изграждане център по природни науки.

Конкурс "Моето училище през обектива" и калиграфска изложба ни очакват също през април, както и туристически поход постъпките на Яне Сандански с два лъча - Роженски манастир – Златолист и Роженски манастир – Мелник.

В края на същия месец ще бъде отбелязан с тържествен концерт Денят на Земята. Ще се състои и акция за почистване на лобното място на Яне Сандански на Папаз чаир (Попови ливади).

Кулминация на юбилейните тържества е тържественият концерт "80 години ПГ Яне Сандански". Той ще бъде на 11 май, пл. "България".

Едноименната изложба ще бъде открита същия ден, ще видим и театралната постановка "Квадратурата на кръга".

Обиколката с велосипеди "Яне – Пирински орел – Царят на Пирин" ще се състои между 8 и 10 юни.

НАЧАЛОТО

През 1938/39 учебна година по настояване на гражданството и по решение на Министерство на просветата в бившия град Свeти Врач, днес - град Сандански, е разкрита непълна гимназия, гимназиален клон /4 и 5 клас/. За патрон на училището е избран Цар Самуил. Клонът се открива с три паралелки четвърти клас и една паралелка пети клас. До 1943/44 учебна година и в двата класа има по три паралелки – общо шест. След 09.09.1944 година, респективно през 1944/45 учебна година, гимназиалният клон прераства в пълна реална дневна гимназия от четвърти до осми клас /по старата система/с 16 паралелки, както следва: 4 клас – 6; 5 клас – 4; 6 клас – 3; 7 клас – 2; 8 клас -1.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА УЧИЛИЩЕТО ЩЕ НАМЕРИТЕ ТУК!

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3