Sandanski1.com

ВИДЕО. Юлиана, Ваня и Дани очакват да ги подкрепите. Извън Facebook ВИДЕО. Юлиана, Ваня и Дани очакват да ги подкрепите. Извън Facebook

ВИДЕО. Избитите български училища - порното на ВИДЕО. Избитите български училища - порното на "демокрацията". Цапарево

ВИДЕО. Околовръстното, Сандански. Поглед с окото на дрон ВИДЕО. Околовръстното, Сандански. Поглед с окото на дрон

Новини от Twitter@sandanski1

Новини от Сандански

Празник на баскетбола ще има в Сандански на 14-16 септември

20 тона канабис са открити и унищожени при полицейска операция в Петричко

Седемте рилски езера са застрашени от изчезване

Четири улици в Кресна с нов асфалт за Голяма Богородица

МВР няма да събира ненужни данни за хората

96 свободни работни места са обявени тази седмица в Община Сандански

Зоран Заев отговори: С България изграждаме искрено приятелство и сътрудничество

75 годишна жена от Петрич стана жертва на телефонна измама

ИЗБОРИ'15

ОБЯВА. Ледър Уъркс ЕООД, град Сандански, търси работници за изработка на кожени изделия ОБЯВА. Ледър Уъркс ЕООД, град Сандански, търси работници за изработка на кожени изделия

Фирма ЕТ Илия Цурев, Сандански, търси да назначи работници за производство на мебели Фирма ЕТ "Илия Цурев", Сандански, търси да назначи работници за производство на мебели

Сандански. Ново! Поръчайте за вкъщи! Пиле на жар, пилешки бутчета и крилца на жар Сандански. Ново! Поръчайте за вкъщи! Пиле на жар, пилешки бутчета и крилца на жар

В Сандански се продава парцел с площ 469 кв. м. В Сандански се продава парцел с площ 469 кв. м.

Вили Тегова, Сандански, флорист - декорация с цветя Вили Тегова, Сандански, флорист - декорация с цветя

Шивашка фирма, намираща се в село Струмяни, търси да назначи служител

През 2018-та ПГ ЯНЕ САНДАНСКИ ще отбележи 80-годишен юбилей. Програма на тържествата и проявите През 2018-та ПГ ЯНЕ САНДАНСКИ ще отбележи 80-годишен юбилей. Програма на тържествата и проявите

16 Jan 2018 :: Sandanski1.com

Кулминация на юбилейните тържества е тържественият концерт "80 години ПГ Яне Сандански". Той ще бъде на 11 май, пл. "България"

През 2018-та Профилирана гимназия "Яне Сандански" ще отбележи знаменателно събитие - своя 80-годишен юбилей.

В тази връзка ръководството на училището разработи и оповести календара на тържествата и проявите, на които ще станем свидетели.

През февруари гимназията ще организира дискусия "Идеите на Яне в наши дни".

За месец март е планиран конкурсът за стихотворение, разказ и есе. Темите: "Училище, убежище на моите мечти!", "Име, което задължава, място, което вдъхновява!" и "Моето училище!". Походът на вдъхновителите "Аз мога - тук и сега" и състезанието по информатика и информационни технологии са календара на събитията през същия месец.

През април ще видим и прочетем юбилейния вестник "80 години ПГ "Яне Сандански", традиционната за училището вечер на чуждите езици, ще наблюдаваме колопоход - обиколка по пътищата на Община Сандански, с дължина 80 км и лекоатлетически крос - 800 м.

На 20 април ще се състои благотворителна вечер за набиране средства за изграждане център по природни науки.

Конкурс "Моето училище през обектива" и калиграфска изложба ни очакват също през април, както и туристически поход постъпките на Яне Сандански с два лъча - Роженски манастир – Златолист и Роженски манастир – Мелник.

В края на същия месец ще бъде отбелязан с тържествен концерт Денят на Земята. Ще се състои и акция за почистване на лобното място на Яне Сандански на Папаз чаир (Попови ливади).

Кулминация на юбилейните тържества е тържественият концерт "80 години ПГ Яне Сандански". Той ще бъде на 11 май, пл. "България".

Едноименната изложба ще бъде открита същия ден, ще видим и театралната постановка "Квадратурата на кръга".

Обиколката с велосипеди "Яне – Пирински орел – Царят на Пирин" ще се състои между 8 и 10 юни.

НАЧАЛОТО

През 1938/39 учебна година по настояване на гражданството и по решение на Министерство на просветата в бившия град Свeти Врач, днес - град Сандански, е разкрита непълна гимназия, гимназиален клон /4 и 5 клас/. За патрон на училището е избран Цар Самуил. Клонът се открива с три паралелки четвърти клас и една паралелка пети клас. До 1943/44 учебна година и в двата класа има по три паралелки – общо шест. След 09.09.1944 година, респективно през 1944/45 учебна година, гимназиалният клон прераства в пълна реална дневна гимназия от четвърти до осми клас /по старата система/с 16 паралелки, както следва: 4 клас – 6; 5 клас – 4; 6 клас – 3; 7 клас – 2; 8 клас -1.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА УЧИЛИЩЕТО ЩЕ НАМЕРИТЕ ТУК!

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3