Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Спадът в приходите на общините е 41% само през март и април Спадът в приходите на общините е 41% само през март и април

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

Новини от Twitter@sandanski1

Новини от Сандански

От 1 юни отварят закритите части на заведенията

ООН: Идва рекордно горещо лято, COVID-19 може да увеличи здравните рискове

Децата до 18 години вече могат да спортуват

Румъния готви огромно увеличение на пенсиите

Доматите поевтиняха с 31 стотинки, картофите – с 20 ст.

Отворена е регистрацията за "Дигитални новатори в образованието"

Крадат ни данните с фалшив мейл от пощите

ЧЕЗ възстановява обичайното работно време в центровете за обслужване на клиенти

ИЗБОРИ'15

Обявена е за продан земеделска земя, много добра локация - недалеч от град Сандански Обявена е за продан земеделска земя, много добра локация - недалеч от град Сандански

ВАЖНО! Спортно училище - Сандански, обяви прием за учебната 2020-2021 година ВАЖНО! Спортно училище - Сандански, обяви прием за учебната 2020-2021 година

Щастливото събитие - повторното пускане на Синята зона в град Сандански, предстои в понеделник, 11 май. Честито, дерзайте!

Емоционалната интелигентност или как да управляваме емоциите - собствените и на другите

За по-чист град: Община Сандански продължава поетапното миене на улиците За по-чист град: Община Сандански продължава поетапното миене на улиците

В Цапарево се стараят да спазват социална дистанция, да използват маски, когато пазаруват В Цапарево се стараят да спазват социална дистанция, да използват маски, когато пазаруват

Инспектори плъзнаха по хотели и СПА центрове в цялата страна

06 Nov 2019 :: Sandanski1.com

Стопаните на басейните масово "забравят" да проверяват филтрите

Собствениците на плувни басейни масово не са запознати със задълженията си за безопасна техническа експлоатация. Това обяви Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) в резултат на проверки в цялата страна, извършени между 29 октомври и 1 ноември.

Инспекторите на ДАМТ са проверили 301 плувни басейна в 177 туристически обекта - хотели, балнеолечебни и СПА центрове, уелнес и таласотерапевтични центрове. Проверките разкрили, че стопаните на басейните не са наясно с изискванията за хигиена и за поддръжка на съоръженията - помпи, филтри и т.н.

От агенцията съобщават, че повечето собственици дори не са направили задължителните досиета с проектна и техническа документация, които трябва да се съхраняват на обекта.

ДАМТН напомня, че при експлоатация собственикът на съоръжението е длъжен да назначи комисия, която да извършва проверки на безопасността и техническата изправност на елементите за вграждане, филтрация и помпите два пъти годишно - в периодите от 1 април до 30 май и от 30 септември до 31 октомври. За работата си комисията съставя протокол, който трябва да се приложи към досието на басейна.

Инспекциите по плувните басейни продължават, посочват от агенцията.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3